G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Utlösare för sidvisning

Använd Google Taggstyrnings utlösare för sidvisning när taggar ska aktivera när sidor läses in i webbläsare. Det finns fem utlösartyper som baseras på siduppladdningshändelser och varje typ har sina egna kriterier för när utlösaren ska aktivera: Prioritetsordningen för utlösare för sidvisning är följande:

1. Initiering av samtycke: Används för att se till att inställningarna för samtycke följs innan andra utlösare aktiverar. Utlösare för initiering av samtycke används för taggar som anger eller uppdaterar användarnas samtyckesstatus för din webbplats, t.ex. taggar för en plattform för samtyckeshantering eller taggar som anger standardinställningarna för samtycke. Varje webbehållare innehåller som standard en utlösare av Initiering av samtycke – Alla sidor. Utlösaren för initiering av samtycke används inte för taggar som ska aktivera tidigt på en webbplats. För dessa bör en utlösare av initiering användas.
  2. Initiering har utformats för att aktivera före alla andra utlösare utom utlösare av initiering av samtycke. Varje webbehållare innehåller som standard en utlösare av Initiering – Alla sidor. Välj denna utlösare för att aktivera taggar som ska aktivera före andra utlösare.
  3. Sidvisning: aktiverar omedelbart när webbläsaren börjar läsa in en sida. Använd detta alternativ om du bara behöver data som genereras av sidexponeringar.
  4. DOM-klar: aktiverar när webbläsaren har avslutat konstruktionen av hela sidan i HTML och dokumentobjektsmodellen (DOM) är klar för analys. Sidvisningsbaserade taggar som interagerar med DOM för att kunna fylla i variabler ska använda den här utlösartypen. Annars går det inte att garantera att rätt värden är tillgängliga i Taggstyrning.
  5. Fönster inläst: aktiverar efter att sidan har laddats fullständigt, inklusive inbäddade resurser som bilder och skript.

Så här skapar du en ny utlösare för sidvisning:

1. Klicka på Utlösare följt av Ny.
  2. Klicka på Utlösarkonfiguration och välj en utlösartyp.
  3. Valfritt, men rekommenderas för bättre resultat: Ange villkor (vanligtvis ett webbadressmönster) för sidor där du förväntar dig att ett klick ska inträffa:
    • Under rubriken Utlösaren aktiverar på väljer du Vissa händelser.
    • Under Aktivera utlösaren när en händelse inträffar och samtliga villkor är uppfyllda lägger du till ett filter för att endast aktivera utlösaren på sidor som kräver det, t.ex. Klickadress innehåller /sökväg/till/kampanj.
  4. Spara utlösaren och publicera.