G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Triggers voor paginaweergave

Gebruik de triggers voor paginaweergave van Google Tag Manager om tags te activeren wanneer een pagina wordt geladen in webbrowsers. Er zijn 5 triggertypen die zijn gebaseerd op gebeurtenissen voor laden van pagina's. Voor elk type gelden verschillende criteria om te bepalen wanneer de trigger moet worden geactiveerd. Dit is de volgorde van triggers voor paginaweergaven:

1. Initialiseren van toestemming geven: Deze trigger zorgt ervoor dat instellingen voor toestemming worden gerespecteerd voordat er andere triggers worden geactiveerd. De trigger voor initialiseren van toestemming geven wordt gebruikt voor tags die de toestemmingsstatus van gebruikers voor uw site instellen of updaten, zoals een tag voor het platform om toestemming te beheren of tags om standaardwaarden voor toestemming in te stellen. Elke webcontainer bevat standaard een trigger voor Initialiseren van toestemming geven - Alle pagina's. De trigger voor initialiseren van toestemming geven wordt niet gebruikt voor tags die vroeg op een site moeten worden geactiveerd. Gebruik in die gevallen een trigger voor Initialisatie.
  2. Initialisatie: Deze wordt geactiveerd vóór alle andere triggers, behalve de triggers voor initialiseren van toestemming geven. Elke webcontainer bevat standaard een trigger voor Initialisatie - Alle pagina's. Selecteer deze trigger om tags te activeren die vóór andere triggers moeten worden geactiveerd.
  3. Paginaweergave: Wordt onmiddellijk geactiveerd wanneer de webbrowser een pagina begint te laden. Gebruik deze optie als u alleen gegevens nodig heeft die zijn verzameld op basis van paginavertoningen.
  4. DOM gereed: Wordt geactiveerd nadat de browser de opbouw van de volledige pagina in HTML heeft afgerond en het Document Object Model (DOM) klaar is om te worden geparseerd. Op paginaweergave gebaseerde tags die communiceren met de DOM om variabelen in te vullen, moeten dit triggertype gebruiken om ervoor te zorgen dat de juiste waarden beschikbaar zijn voor Tag Manager.
  5. Venster geladen: Wordt geactiveerd nadat de pagina volledig is geladen, inclusief ingesloten bronnen zoals afbeeldingen en scripts.

Een nieuwe trigger voor paginaweergave maken:

1. Klik op Triggers en dan Nieuw.
  2. Klik op Triggerconfiguratie en kies een triggertype voor paginaweergaven.
  3. Optioneel, maar aanbevolen voor verbeterde prestaties: geef voorwaarden op (meestal een URL-patroon) voor pagina's waarvoor u een klik verwacht:
    • Selecteer Sommige gebeurtenissen onder het kopje Deze trigger wordt geactiveerd voor.
    • Voeg onder Deze trigger activeren wanneer er een gebeurtenis optreedt en aan al deze voorwaarden is voldaan een filter toe om deze trigger alleen aan te zetten op pagina's die dit vereisen, bijv. Klik-URL bevat /pad/naar/promo.
  4. Sla de trigger op en publiceer deze.