G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Sidevisningstriggers

Brug Google Tag Managers sidevisningstriggers til at aktivere tags, når sider indlæses i webbrowsere. Der er 5 triggertyper, som er baseret på sideindlæsningshændelser, og kriterierne for, hvornår triggeren skal aktivere et tag, varierer fra type til type: Rangordenen for sidevisningstriggers er som følger:

1. Initialisering af samtykke: Udviklet med henblik på at sikre, at indstillingerne for samtykke overholdes, før eventuelle andre triggers aktiveres. Triggeren til initialisering af samtykke bruges til tags, der indstiller eller opdaterer tilstanden for brugersamtykke for dit website, f.eks. tagget til Administrationsplatform for samtykke eller tags til angivelse af standarder for samtykke. Hver webcontainer indeholder som standard en trigger af typen Initialisering af samtykke – alle sider. Initialiseringstriggeren bruges ikke til tags, der skal aktiveres tidligt på et website. I disse tilfælde skal du bruge en initialiseringstrigger.
  2. Initialisering: Udviklet til at blive aktiveret før alle andre triggersundtagen triggers til indhentning af samtykke. Hver webcontainer indeholder som standard en trigger af typen Initialisering – alle sider. Vælg denne trigger for at aktivere tags, der skal aktiveres før andre triggers.
  3. Sidevisning: Triggeren aktiveres, så snart webbrowseren begynder at indlæse en side. Brug denne mulighed, hvis du kun har behov for data, der genereres fra sideeksponeringer.
  4. DOM klar: Triggeren aktiveres, når browseren er færdig med at konstruere hele siden i HTML og DOM (Document Object Model) er klar til at blive parset. Denne triggertype skal bruges til sidevisningsbaserede tags, der interagerer med DOM i forbindelse med udfyldning af variabler, for at sikre, at Tag Manager har adgang til de rette værdier.
  5. Vindue indlæst: Triggeren aktiveres, når siden er helt indlæst, inklusive eventuelle integrerede ressourcer såsom billeder og scripts.

Sådan opretter du en ny sidevisningstrigger:

1. Klik på Triggers og så Nyt.
  2. Klik på Triggerkonfiguration, og vælg en trigger af typen sidevisning.
  3. Valgfrit, men anbefales af hensyn til effektiviteten: Angiv betingelser (normalt et webadressemønster) for sider, hvor du forventer, at der forekommer klik:
    • Vælg "Nogle hændelser" under overskriften "Denne trigger aktiveres ved".
    • Tilføj et filter under "Aktivér denne trigger, når en hændelse finder sted og alle disse betingelser er opfyldt", hvis triggeren kun skal aktiveres på sider, hvor der er behov for det, f.eks. Klikwebadressen indeholder /sti/til/promovering.
  4. Gem triggeren, og offentliggør den.