G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Om utløsere

Tagger utløses som svar på hendelser. I Google Tag Manager registrerer utløsere bestemte hendelsestyper på nettsiden din eller i mobilappen din, for eksempel skjemainnsendinger, knappeklikk eller sidevisninger. Utløseren informerer taggen om at den skal utløses når den angitte hendelsen blir oppdaget. For at en tag skal utløses, må den ha minst én utløser.

Utløsere blir evaluert når kode på siden eller i appen kjøres, og tilknyttede tagger blir utløst eller blokkert ut fra om utløserbetingelsene er oppfylt.

Opprett nye utløsere

Slik oppretter du nye utløsere:

1. Klikk på Tagger etterfulgt av Ny.
  2. Klikk på Utløserkonfigurasjon.
  3. Velg utløsertypen du ønsker å opprette.
  4. Fullfør konfigurasjonen for den valgte utløsertypen.

Opprett utløsere fra tagdefinisjoner

Du kan opprette nye utløsere under tagkonfigurasjonen, fra en hvilken som helst side for tag-konfigurasjon:

1. Klikk på Utløses.
  2. Klikk på Legg til Legg til.
  3. Klikk på Utløserkonfigurasjon.
  4. Velg utløsertypen du ønsker å opprette.
  5. Fullfør konfigurasjonen for den valgte utløsertypen.

Rediger utløsere

Slik kan du redigere eksisterende utløsere:

1. Klikk på Utløsere.
  2. Klikk på navnet på utløseren du ønsker å redigere.
  3. Klikk på Utløserkonfigurasjon for å redigere utløseren.
  4. Klikk på Mer flere handlinger for å kopiere, slette, se endringer eller se kommentarer for den valgte utløseren.

Utløserfiltre

Nye utløsere utløses som standard for alle hendelser for den tilknyttede hendelsestypen. Du kan i tillegg spesifisere når utløsere skal utløses ved hjelp av utløserfiltre. Du kan slå på et filter ved å se etter «Denne utløseren utløses ved» nederst på en side for utløserkonfigurasjon og velge «En <hendelse>», der <hendelse> er hendelsestypen du ønsker å arbeide med.

Hvert filter består av en variabel, en operator og en verdi:

Variabel (meny) Operator (meny) Verdi (tekstfelt)
Velg en aktuell, eksisterende Tag Manager-variabel, legg til en ny, innebygd variabel, eller opprett en ny variabel fra denne menyen. Velg en operator fra menyen, for eksempel er lik, inneholder, mindre enn, samsvarer med RegEx osv. I Tag Manager sammenlignes verdien du oppgir, med kjøringsverdien i variabelen. Skriv inn en passende tekstverdi.

Som et eksempel kan vi nevne at tagger med utløsere som er basert på sidevisningshendelser med filteret nedenfor, kan bli brukt til å utløse tagger på nettsteder der /produkter/ er en forutsigbar del av nettadressen på alle produktsidene:

Sidenettadressen inneholder /produkter/

Beslektede ressurser