G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Tietoja triggereistä

Tagit käynnistyvät reaktiona tapahtumiin. Google Tag Managerissa triggeri seuraa verkkosivusi tai mobiilisovelluksesi tietyntyyppisiä tapahtumia, kuten lomakkeen lähetyksiä, painikkeen klikkauksia tai näyttökertoja. Kun määritetty tapahtuma havaitaan, triggeri käynnistää tagin. Jokaisella tagilla on oltava vähintään yksi triggeri, jotta se voi käynnistyä.

Triggereitä arvioidaan, kun sivulla tai sovelluksessa oleva koodi suoritetaan. Triggereihin liitetyt tagit käynnistetään tai estetään, kun triggerin ehdot täyttyvät.

Uuden triggerin luominen

Voit luoda uuden triggerin seuraavasti:

1. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Triggerin määritys.
  3. Valitse luotavan triggerin tyyppi.
  4. Viimeistele valitun triggerityypin määritykset.

Triggerin luominen tagin määritelmän pohjalta

Voit luoda uuden triggerin tagin määrityksen yhteydessä. Siirry mille tahansa Tagin määritys ‑sivulle ja toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Triggerit.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Klikkaa Triggerin määritys.
  4. Valitse luotavan triggerin tyyppi.
  5. Viimeistele valitun triggerityypin määritykset.

Triggerin muokkaaminen

Voit muokata aiemmin luotua triggeriä seuraavasti:

1. Klikkaa Triggerit.
  2. Klikkaa muokattavan triggerin nimeä.
  3. Klikkaa Triggerin määritys, niin voit muokata triggeriä.
  4. Klikkaa Lisää toimintoja Lisää ja valitse valitun triggerin kohdalla Kopioi, Poista, Näytä muutokset tai Näytä huomautukset.

Triggerien suodattimet

Uudet triggerit käynnistyvät oletuksena kaikkien valittuun tapahtumatyyppiin liittyvien tapahtumien yhteydessä. Triggerien suodattimien avulla voit tarkentaa sitä, milloin haluat triggerin käynnistyvän. Jos haluat ottaa suodattimen käyttöön, etsi triggerin määrityssivulta Tämän triggerin käynnistysehto on ‑kohta ja valitse Jokin <tapahtuma>, jossa <tapahtuma> on tapahtumatyyppi, jota haluat käyttää.

Jokaisella suodattimella on muuttuja, operaattori ja arvo:

Muuttuja (valikko) Operaattori (valikko) Arvo (tekstikenttä)
Valitse sopiva aiemmin luotu Tag Manager ‑muuttuja, lisää uusi sisäinen muuttuja tai luo uusi muuttuja tästä valikosta. Valitse valikosta operaattori, kuten on yhtä kuin, sisältää, pienempi kuin tai vastaa säännöllistä lauseketta. Tag Manager vertaa antamaasi arvoa muuttujan suorituksenaikaiseen arvoon. Lisää sopiva tekstiarvo.

Jos sinulla on esimerkiksi tagi, jolla on seuraavalla suodattimella varustettu sivun näyttökertatapahtumaan perustuva triggeri, voit käynnistää tagin verkkosivustolla, jossa /tuotteet/ on kaikkien tuotesivujen URL-osoitteen ennakoitava osa:

Sivun URL-osoite sisältää /tuotteet/

Aiheeseen liittyviä resursseja