G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Om triggers

Tags aktiveres som reaktion på hændelser. I Google Tag Manager registrerer en trigger bestemte hændelsestyper på en webside eller i en mobilapp, f.eks. formularindsendelser, sidevisninger eller klik på en knap. Triggeren aktiverer tagget, når den angivne hændelse registreres. Aktivering af et tag forudsætter mindst én trigger.

Triggers evalueres, når der aktiveres kode på siden eller i appen, og de tilknyttede tags aktiveres eller blokeres, når triggerbetingelserne er opfyldt.

Opret en ny trigger

Sådan opretter du en ny trigger:

1. Klik på Tags og så Nyt.
  2. Klik på Triggerkonfiguration.
  3. Vælg den triggertype, du vil oprette.
  4. Fuldfør konfigurationen for den valgte triggertype.

Opret en trigger ud fra en tagdefinition

Du kan oprette en ny trigger i forbindelse med tagkonfigurationen. Gør følgende på en hvilken som helst tagkonfigurationsside:

1. Klik på Triggers.
  2. Klik på Tilføj Tilføj.
  3. Klik på Triggerkonfiguration.
  4. Vælg den triggertype, du vil oprette.
  5. Fuldfør konfigurationen for den valgte triggertype.

Rediger en trigger

Sådan redigerer du en allerede oprettet trigger:

1. Klik på Triggers.
  2. Klik på navnet på den trigger, du vil redigere.
  3. Klik på Triggerkonfiguration for at redigere triggeren.
  4. Klik på Mere flere handlinger for at kopiere, slette, se ændringer af eller se bemærkninger vedrørende den valgte trigger.

Triggerfiltre

Nye triggers er som standard indstillet til aktivering ved alle hændelser for den tilknyttede hændelsestype. Du kan også bruge triggerfiltre til at angive, hvornår en trigger skal aktiveres. Hvis du vil aktivere et filter, skal du finde "Denne trigger aktiveres ved" nederst på en triggerkonfigurationsside og vælge "Hændelsen <event>", hvor <event> er den relevante hændelsestype.

Hvert filter består af en variabel, en operator og en værdi:

Variabel (menu) Operator (menu) Værdi (tekstfelt)
Vælg den relevante allerede oprettede Tag Manager-variabel, tilføj en ny indbygget variabel, eller opret en ny variabel via denne menu. Vælg en operator på menuen, f.eks. er lig med, indeholder, er mindre end eller matcher regulært udtryk. Tag Manager sammenligner den værdi, du angiver, med værdien i variablen på aktiveringstidspunktet. Angiv en relevant tekstværdi.

Eksempelvis kan et tag med en trigger, der er baseret på en sidevisningshændelse og har følgende filter, bruges til at aktivere et tag på et website, hvor /produkter/ er en forudsigelig del af webadressen på alle produktsider:

Sidewebadresse indeholder /produkter/