G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Omat tapahtumat

Omien tapahtumien avulla voit seurata sellaisia sivustollasi tai mobiilisovelluksessasi tapahtuvia aktivoitumisia, joita ei voi käsitellä tavallisin menetelmin. Yleisimmin omia tapahtumia käytetään silloin, kun halutaan seurata lomakkeen lähetyksiä, mutta lomakkeen oletustoimintaa on muutettu (esim. submit-selaintapahtuma on ohitettu).

Oman tapahtuman triggeri

Voit luoda uuden oman tapahtuman triggerin seuraavasti:

1. Klikkaa Triggerit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Triggerin määritys ja valitse Oma tapahtuma ‑triggerityyppi.
  3. Kirjoita tapahtuman nimi. Valitse Käytä säännöllisen lausekkeen vastaavuutta, jos haluat, että tämä kenttä voi hyödyntää säännöllisiä lausekkeita.

Esimerkkimääritys

Alla on verkkosivua varten luotu esimerkkimääritys, jossa tagi käynnistetään, kun button1-click-niminen oma tapahtuma välitetään datakerrokseen.

1. Lisää koodi, joka välittää tapahtuman datakerrokseen painikkeen klikkauksen yhteydessä:
    ​<a href="#" name="button1" onclick="dataLayer.push({'event': 'button1-click'});">Button 1</a>
  2. Luo uusi oman tapahtuman triggeri. Valitse seuraavat asetukset uuden tagisi Triggerin määritys ‑osiosta:
    Tapahtuman nimi: button1-click
    Tämän triggerin käynnistysehto on: Kaikki omat tapahtumat

Kun tämä triggeri otetaan käyttöön tagille, tagi käynnistyy myös silloin, kun oletusarvoinen lähetystapahtuma ohitetaan. Kun määritettyä painiketta klikataan, button1-click arvon sisältävä oma tapahtuma välitetään datakerrokseen. Tag Manager tunnistaa button1-click-arvon oman tapahtuman arvoksi ja jatkaa tagin käynnistämistä.

Käyttämällä dataLayer.push()-metodia voit lähettää tapahtuman yhteydessä useita muuttujia. Voit esimerkiksi lähettää konversioarvon oman tapahtuman nimen yhteydessä seuraavasti:

dataLayer.push({'event':'button1-click','conversionValue':25});

Luo datakerrosmuuttuja Tag Managerissa ja käytä sitä Google Adsin konversioseurannan tagin Konversioarvo-kentässä.