G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Utlösare för scrolldjup

Mäta scrollhändelser i Google Taggstyrning

Utlösaren för scrolldjup används för att aktivera taggar beroende på hur långt en användare har scrollat på en webbsida. Så här konfigurerar du en utlösare för scrolldjup:

1. Klicka på Utlösare följt av Ny.
  2. Klicka på Utlösarkonfiguration och välj utlösartypen Scrolldjup.
  3. Välj alternativ för scrolldjup.
  4. Välj när utlösaren ska vara aktiverad.

Alternativ för rullningsdjup

Välj önskade alternativ för rullningsdjup:

• Vertikalt rullningsdjup aktiveras beroende på hur långt ned en användare har rullat på sidan.
  • Horisontellt rullningsdjup aktiveras beroende på hur långt till höger en användare har rullat på sidan.

Det går att aktivera taggar beroende på värden för både vertikalt och horisontellt rullningsdjup med samma utlösare. Ställ in rullningsdjup, antingen i procent (av sidans höjd och bredd) eller som antal pixlar. Ange ett eller flera positiva heltal avdelade med kommatecken, som representerar procent eller pixelvärden.

Välj till exempel procent och ange 10, 50, 90 för att ställa in utlösarpunkter vid 10 %, 50 % och 90 % av sidans höjd. När denna utlösare tillämpas på en tagg och en användare rullar till 90 % av sidan, utlöses taggen tre gånger: en gång vid 10 %, en gång vid 50 % och en gång vid 90 %.

Utlösaren aktiveras endast en gång per gräns per sida. Om användaren scrollar upp igen aktiveras inte utlösaren på nytt såvida inte sidan hämtas på nytt eller användaren navigerar till en ny sida som använder samma utlösare.

För sidor som scrollas oändligt (dynamiskt) eller sidor som varierar mycket i storlek, är det bättre att använda utlösaren för elementsynlighet.
Om ett angivet scrolldjup är synligt i visningsområdet när sidan läses in aktiveras utlösaren även om användaren inte scrollar på sidan.

När en utlösare för scrolldjup aktiveras fylls följande variabler i automatiskt:

• Scroll Depth Threshold: ett numeriskt värde som anger vilket rullningsdjup som gjorde att utlösaren aktiverades. Om du använder procentuella gränsvärden är detta ett numeriskt värde (0–100). Om du använder pixlar är detta ett numeriskt värde som representerar antalet pixlar du har angett som gränsvärde.Observera att om du ställer in variabeln till 0 visas den som (not set) i rapporter.
  • Scroll Depth Units: Antingen pixlar eller procent, beroende på vilken enhet som angetts för gränsvärdet som gjorde att utlösaren aktiveras.
  • Scroll Direction: Antingen vertikalt eller horisontellt, beroende på vilken riktning som angetts för gränsvärdet som gjorde att utlösaren aktiverades.

Välj när utlösaren ska vara aktiverad

Menyn Aktivera den här utlösaren när anger när denna utlösare börjar lyssna efter relevanta interaktioner.

• Behållare inläst (gtm.js): Aktivera så snart som möjligt när sidan börjat läsas in.
  • DOM-klar (gtm.dom): Aktivera efter att DOM är redo för analys.
  • Fönster inläst (gtm.load) (standard): Aktivera när allt initialt innehåll på sidan har lästs in.
Obs! Eftersom utlösaren för rullningsdjup försöker beräkna dimensionerna på en sida när den läses in, är det bäst att vänta tills fönstret har lästs in helt innan utlösaren aktiveras. Därför är Fönster inläst (gtm.load) standardalternativet.