G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Vieritysetäisyyden triggeri

Vieritystapahtumien mittaaminen Google Tag Managerilla

Vieritysetäisyyden triggerin avulla tageja voidaan käynnistää sen perusteella, kuinka pitkälle käyttäjä on vierittänyt verkkosivua. Näin määrität vieritysetäisyyden triggerin:

1. Valitse Triggerit ja sitten Uusi.
  2. Klikkaa Triggerin määritys ja valitse Vieritysetäisyys‑triggerityyppi.
  3. Valitse vieritysetäisyyden Asetukset.
  4. Valitse, milloin haluat triggerin käynnistyvän.

Vieritysetäisyyden asetukset

Valitse haluamasi vieritysetäisyyden asetukset:

• Pystysuuntaiset vieritysetäisyydet: Triggeri käynnistyy sen mukaan, kuinka pitkälle alaspäin käyttäjä on vierittänyt sivua.
  • Vaakasuuntaiset vieritysetäisyydet: Triggeri käynnistyy sen mukaan, kuinka pitkälle oikealle käyttäjä on vierittänyt sivua.

Samassa triggerissä voidaan käyttää sekä pystysuuntaisen että vaakasuuntaisen vieritysetäisyyden arvoja. Voit määrittää vieritysetäisyyden prosenttiosuuksina sivun korkeuden ja leveyden mukaan tai pikseleinä. Määritä ainakin yksi prosentteja tai pikseleitä ilmaiseva kokonaisluku. Jos määrität useita arvoja, erota ne toisistaan pilkuilla.

Valitse esimerkiksi Prosenttiosuudet ja lisää 10, 50, 90. Tällöin triggerin käynnistymiskohdiksi asetetaan 10 %, 50 % ja 90 % sivun korkeudesta. Kun triggeri on otettu käyttöön tagille ja käyttäjä vierittää sivua alaspäin 90  prosentin kohdalle, tagi käynnistyy kolme kertaa: 10 prosentin kohdalla, 50 prosentin kohdalla ja 90 prosentin kohdalla.

Triggeri käynnistyy sivulla vain kerran raja-arvoa kohden. Jos käyttäjä vierittää sivua takaisin ylös, triggeri ei käynnisty uudelleen, paitsi jos sivu ladataan uudelleen tai käyttäjä siirtyy toiselle sivulle, jolla on käytössä sama triggeri.

Rajattomasti eli dynaamisesti vieritettäville sivuille tai huomattavan erikokoisille sivuille kannattaa käyttää mieluummin elementin näkyvyyden triggeriä.
Jos määritetty vieritysetäisyys on näkyvissä sivun latautuessa, triggeri käynnistyy, vaikka käyttäjä ei olisi vierittänyt sivua.

Kun vieritysetäisyyden triggeri käynnistyy, seuraavat muuttujat täydennetään automaattisesti:

• Scroll Depth Threshold: Tämä numeroarvo ilmaisee vieritysetäisyyden, joka sai triggerin käynnistymään. Prosentuaalisten raja-arvojen yhteydessä tämä määritetään numeroarvona 0–100. Pikseleiden yhteydessä tämä määritetään numeroarvona, jossa pikselien määrä ilmaisee raja-arvon. Huomaa, että jos asetat muuttujaksi 0, raporteissa näkyy (ei asetettu).
  • Scroll Depth Units: Tämä arvo määritetään joko pikseleinä tai prosentteina. Arvo ilmaisee sen raja-arvon yksikön, joka sai triggerin käynnistymään.
  • Scroll Direction: Tämä on joko pysty‑ tai vaakasuuntainen ja ilmaisee sen raja-arvon suunnan, joka sai triggerin käynnistymään.

Triggerin käynnistysajankohdan valitseminen

Ota triggeri käyttöön ‑valikosta voit määrittää, milloin triggerin pitäisi alkaa tunnistaa osuvaa toimintaa.

• Säilön lataus (gtm.js): Triggeri käynnistyy mahdollisimman pian sen jälkeen, kun sivun lataaminen on alkanut.
  • DOM-valmis (gtm.dom): Triggeri käynnistyy, kun DOM on valmis jäsennettäväksi.
  • Ikkunan lataus (gtm.load) (oletus): Triggeri käynnistyy, kun sivun kaikki alkuperäinen sisältö on latautunut.
Huom. Vieritysetäisyyden triggerin on tarkoitus mitata sivun koko, kun sivu on ladattu, joten triggeri kannattaa käynnistää vasta, kun sivu on kokonaan latautunut. Siksi "Ikkunan lataus (gtm.load)" on oletusasetus.