Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Tillegg om databehandling

Vilkårene for databehandling i Google Ads er ment for bedrifter i EØS som er berørt av EUs personvernforordning (GDPR), samt bedrifter berørt av California Consumer Privacy Act (CCPA) eller andre lignende regelverk. Vilkårene for databehandling i Google Ads etterfølger og erstatter det foregående tillegget om databehandling i Google Analytics (også det som spesifikt gjelder Analytics i Tyskland).

Google Tag Manager-kunder som har en direkte kundekontrakt med Google, kan godta vilkårene for databehandling i Google Ads i Administrasjon-delen under Kontoinnstillinger. Google Tag Manager (standard)- og Tag Manager 360-kunder med bedrifter som er etablert utenfor EØS, Sveits og Storbritannia, må selv gå til kontoinnstillingene sine for å kunne godta vilkårene for databehandling i Google Ads. Google Tag Manager (standard)- og Tag Manager 360-kunder med bedrifter som er etablert innenfor EØS, Storbritannia eller Sveits, trenger ikke å gjøre dette. Grunnen til dette er at vilkårene for databehandling i Google Ads allerede er innlemmet i vilkårene til disse kundene.

Merk: Google Tag Manager 360-salgspartnere og -kunder som kjøper Google Tag Manager 360 via en salgspartner («videresalgskunder»), kan ikke godta vilkårene for databehandling i Google Ads. De må i stedet godta vilkår for databehandling i en egen avtale med Google eller den aktuelle salgspartneren. Hvis Google Tag Manager 360-salgspartnere eller -videresalgskunder godtar vilkårene for databehandling i Google Ads via UI-et for Google Analytics, anses dette som ugyldig. Det inngås altså ingen bindende avtale mellom Google og de aktuelle videresalgspartnerne ved at dette gjøres. Vær imidlertid oppmerksom på at denne begrensningen ikke gjelder i den grad Google Tag Manager- eller Tag Manager 360-kunder har godtatt andre Google Tag Manager-vilkår direkte med Google.

Godta tillegget om databehandling

Hvis du indikerte at du befant deg i EØS-området da du opprettet kontoen din, har du allerede godtatt tillegget om databehandling som en del av vilkårene for bruk. Brukere som indikerte et annet land (eller ikke indikerte et land ved registrering), bør følge disse trinnene for å godta det nyeste tillegget om databehandling.

1. Gå til Google Tag Manager-kontoen din.
  2. Naviger til Administratoretterfulgt av Kontoetterfulgt av Kontoinnstillinger.
  3. Klikk på Se tillegget om databehandling (eller Gå gjennom tillegget), klikk deretter på Godta og til slutt Lagre.

Oppgi kontaktinformasjon

Hvis du godtar vilkårene for databehandling, må du også oppgi følgende informasjon ved å klikke på Administrer informasjon om tillegget om databehandling:

• Juridisk enhet: Navnet organisasjonen er registrert med, og som brukes i forbindelse med økonomiske og juridiske anliggender. Organisasjoner kan registreres med flere navn.
  • Hovedkontakt (også kalt for «E-postadresse for varsler»): Kontaktpersonen alle merknader vedrørende vilkårene for databehandling i Google Ads blir sendt til.
  • Personvernansvarlig: Vedkommende som eventuelt er utpekt til å påse at EUs personvernforordning blir overholdt.
  • EØS-representant: Personen som eventuelt er utpekt som den som skal representere kunder som befinner seg utenfor EU, med tanke på forpliktelsene de måtte ha i henhold til EUs personvernforordning.