Google Analytics: GA4-konfigurationstagget er nu Google-tagget. GA4-konfigurationstags i en webcontainer migreres automatisk fra og med september. Der er ingen ændringer af din eksisterende måling, og du behøver ikke at foretage dig noget. Få flere oplysninger

Tillæg vedrørende databehandling

Vilkårene for databehandling i Google Ads er beregnet til virksomheder, som er underlagt persondataforordningen for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (GDPR, General Data Protection Regulation), den californiske lov om forbrugeres privatliv (CCPA, California Consumer Privacy Act) eller andre lignende lovgivninger. Vilkårene for Google Ads-databehandling går forud for og erstatter det tidligere tillæg vedrørende Google Analytics-databehandling (herunder det tyske tillæg vedrørende Google Analytics-databehandling).

Google Tag Manager-kunder, der har en direkte kundekontrakt med Google, kan acceptere vilkårene for databehandling i Google Ads i sektionen Administration under Kontoindstillinger. Google Tag Manager Standard- og Tag Manager 360-kunder med virksomheder, der er grundlagt uden for EØS, Storbritannien eller Schweiz, skal acceptere vilkårene for databehandling i Google Ads under Kontoindstillinger. Dette er ikke et krav for Google Tag Manager Standard- og Tag Manager 360-kunder med virksomheder, der er grundlagt i EØS, Storbritannien eller Schweiz, da vilkårene for databehandling i Google Ads i forvejen indgår som en del af vilkårene for disse kunder.

Bemærk! Google Tag Manager 360-salgspartnere og -kunder, der køber Google Tag Manager 360 via en salgspartner ("Videresalgskunder"), er ikke kvalificerede til at acceptere vilkårene for databehandling i Google Ads og skal i stedet acceptere særskilte vilkår for databehandling hos Google eller deres salgspartner. Google Tag Manager 360-salgspartnere og Videresalgskunders accept af vilkårene for databehandling i Google Ads via Google Analytics-brugerfladen vil være ugyldig og vil ikke udgøre en bindende aftale mellem Google og sådanne Videresalgskunder. Bemærk! Denne begrænsning gælder ikke for Google Tag Manager- eller Tag Manager 360-kunder, der har accepteret andre Google Tag Manager-vilkår direkte hos Google.

Acceptér tillægget vedrørende databehandling

Hvis du i forbindelse med oprettelsen af din konto har angivet, at du er bosiddende i EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde), har du allerede accepteret tillægget vedrørende databehandling som en del af servicevilkårene. Brugere, som har angivet et andet land (eller ikke har angivet et land i forbindelse med tilmelding), skal følge denne fremgangsmåde for at acceptere det seneste tillæg vedrørende databehandling:

1. Åbn din Google Tag Manager-konto.
  2. Gå til Administrator og så Konto og så Kontoindstillinger.
  3. Klik på Se tillægget vedrørende databehandling (eller Gennemgå tillægget), derefter på Acceptér og til sidst på Gem.

Angiv kontaktoplysninger

Hvis du accepterer vilkårene for databehandling, skal du også angive følgende oplysninger ved at klikke på Administrer oplysninger om vilkår for databehandling:

• Juridisk enhed: En juridisk enhed er en organisations registrerede navn, som bruges i forbindelse med økonomiske og juridiske spørgsmål. Din organisation kan have mere end én juridisk enhed.
  • Primær kontaktperson (også kaldet "Mailadresse til notifikationer"): Den kontaktperson, som notifikationer vedrørende vilkårene for databehandling i Google Ads skal sendes til.
  • Databeskyttelsesansvarlig: Den person, der er udpeget til at sørge for, at bestemmelserne i GDPR overholdes, hvor det er relevant.
  • EØS-repræsentant: Den person, der er udpeget til at repræsentere kunder, hvis virksomhed ikke er grundlagt i EU, i forbindelse med deres forpligtelser i henhold til GDPR.