"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Datan käsittelyä koskeva muutos

Google Adsin datankäsittelyehdot on tarkoitettu yrityksille, jotka kuuluvat Euroopan talousalueen (ETA) yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR), Kalifornian kuluttajatietosuojalain (CCPA) tai vastaavien säädösten vaikutuspiiriin. Google Adsin datankäsittelyehdot korvaavat aiemman Google Analyticsin datan käsittelyä koskevan muutoksen (johon kuuluu myös Saksan Analyticsin datan käsittelyä koskeva muutos).

Google Tag Manager ‑asiakkaat, joilla on suora asiakassuhde Googlen kanssa, voivat hyväksyä Google Adsin datankäsittelyehdot tilin asetusten Järjestelmänvalvoja-osiosta. Sellaisten Google Tag Manager Standard- ja Tag Manager 360 ‑asiakkaiden, joiden yritys on perustettu muualla kuin Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, on hyväksyttävä Google Adsin datankäsittelyehdot etukäteen tilin asetuksista. Sellaisten Google Tag Manager Standard- ja Tag Manager 360 ‑asiakkaiden, joiden yritys on perustettu Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, ei tarvitse tehdä tätä, koska Google Adsin datankäsittelyehdot sisältyvät jo näiden asiakkaiden ehtoihin.

Huomaa, että Google Tag Manager 360:n myyntikumppanit sekä asiakkaat, jotka ovat ostaneet Google Tag Manager 360:n myyntikumppanin kautta ("Jälleenmyyntiasiakkaat"), eivät voi hyväksyä Google Adsin datankäsittelyehtoja, vaan heillä on oltava erilliset datan käsittelyä koskevat ehdot Googlen tai myyntikumppaninsa kanssa. Jos Google Tag Manager 360:n myyntikumppanit ja Jälleenmyyntiasiakkaat hyväksyvät Google Adsin datankäsittelyehdot Google Analytics ‑käyttöliittymän kautta, hyväksyntä on mitätön eikä muodosta sitovaa sopimusta Googlen ja Jälleenmyyntiasiakkaan välille. Tätä rajoitusta ei kuitenkaan sovelleta sellaisiin Google Tag Manager- tai Tag Manager 360 ‑asiakkaisiin, jotka ovat hyväksyneet muut Google Tag Managerin käyttöehdot suoraan Googlen kanssa.

Datan käsittelyä koskevan muutoksen hyväksyminen

Jos olet tiliä luodessasi ilmoittanut olevasi Euroopan talousalueella (ETA), olet jo hyväksynyt datan käsittelyä koskevan muutoksen osana käyttöehtoja. Jos taas olet ilmoittanut olevasi jossain muualla (tai et ole tiliä luodessasi ilmoittanut mitään maata), sinun on hyväksyttävä uusin datan käsittelyä koskeva muutos seuraavasti:

1. Avaa Google Tag Manager ‑tilisi.
  2. Siirry kohtaan Järjestelmänvalvoja ja sitten Tili ja sitten Tilin asetukset.
  3. Klikkaa Tutustu datan käsittelyä koskevaan muutokseen (tai Tutustu muutokseen) ja valitse sitten Hyväksy ja lopuksi Tallenna.

Yhteyshenkilöiden tietojen antaminen

Jos hyväksyt datan käsittelyä koskevat ehdot, sinun on annettava myös seuraavat tiedot klikkaamalla Hallinnoi DPA-tietoja:

• Oikeussubjekti: Tämä on organisaatiosi rekisteröity nimi, jota käytetään taloudellisten ja oikeudellisten asioiden käsittelyssä. Organisaatiolla voi olla useita oikeussubjekteja.
  • Ensisijainen yhteyshenkilö (eli ilmoitussähköpostiosoite): Tämä on yhteyshenkilö, jolle Google Adsin datankäsittelyehtoihin liittyvät ilmoitukset lähetetään.
  • Tietosuojavastaava: Tämä on henkilö, joka tarvittaessa nimetään edistämään yleisen tietosuoja-asetuksen noudattamista.
  • ETA-edustaja: Tämä on henkilö, joka tarvittaessa nimetään edustamaan EU:n ulkopuolella olevia asiakkaita yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisiin velvoitteisiin liittyvissä asioissa.