G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Ingebouwde variabelen voor verouderde mobiele containers

We raden aan om apps die containers en SDK's ouder dan versie 5 gebruiken, naar Firebase te upgraden.

App

App-ID: De waarde wordt ingesteld op de pakketnaam (Android) of bundel-ID (iOS).

App-naam: De waarde wordt ingesteld op de naam van de app.

App-versiecode: De waarde wordt ingesteld op de versie van de app.

SDK-versie: De waarde wordt ingesteld op de SDK-versie van het besturingssysteem waarin de app is geïnstalleerd.

Apparaat

Adverteerder-ID: Voor Android wordt de waarde ingesteld op de advertentie-ID. SDK-versies ouder dan versie 4 leveren altijd een lege tekenreeks. Voor iOS versie 6 en hoger wordt de waarde ingesteld op de IDFA (identifier for advertising, ID voor adverteren). Voor oudere iOS-versies wordt de waarde ingesteld op een lege tekenreeks.

Apparaatnaam: De waarde wordt ingesteld op de apparaatnaam van de app (bijvoorbeeld Samsung Android, Android SDK built for x86).

Taal: De waarde wordt ingesteld op de tweeletterige taalcode voor de taal die de gebruiker op het apparaat heeft ingesteld.

OS-versie: De waarde wordt ingesteld op de versie van het besturingssysteem waarin de app is geïnstalleerd.

Platform: De waarde wordt ingesteld op het platform van de app (Android of iOS).

Schermresolutie: De waarde wordt ingesteld op de schermresolutie van het apparaat waarop de app wordt uitgevoerd. De notatie is 'breedte x hoogte', bijvoorbeeld 1024x768.

Hulpprogramma's

Bijhouden van adverteerders ingeschakeld: Voor Android wordt altijd waar (true) geleverd als advertentietracking is ingeschakeld, of onwaar (false) als de gebruiker zich heeft afgemeld voor op interesses gebaseerde advertenties. SDK-versies ouder dan versie 4 leveren altijd onwaar. Voor iOS-versies 6 en hoger wordt de waarde ingesteld op de property advertisingTrackingEnabled. In alle andere gevallen wordt de waarde ingesteld op waar.

Container-ID: Levert de openbare ID van de container (bijv. GTM-XKCD42-9).

Containerversie: Levert het versienummer van de container, in de vorm van een tekenreeks.

Gebeurtenisnaam: Levert de naam van de gebeurtenis waardoor de trigger is geactiveerd.

Willekeurig getal: Genereert een willekeurig getal tussen 0 en 2147483647.