G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Ingebouwde variabelen voor webcontainers

Klikken

Klikelement: Biedt toegang tot de sleutel gtm.element in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door kliktriggers. Dit wordt een verwijzing naar het DOM-element waar de klik is opgetreden.

Klikklassen: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementClasses in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door kliktriggers. Dit wordt de tekenreekswaarde van het klassenkenmerk van het DOM-element waarop is geklikt.

Klik-ID: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementId in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door kliktriggers. Dit wordt de tekenreekswaarde van het ID-kenmerk van het DOM-element waarop is geklikt.

Klikdoel: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementTarget in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door kliktriggers.

Klik-URL: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementUrl in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door kliktriggers.

Kliktekst: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementText in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door kliktriggers.

Fouten

Foutmelding: Biedt toegang tot de sleutel gtm.errorMessage in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door JavaScript-fouttriggers. Dit wordt een tekenreeks met de foutmelding.

Fout-URL: Biedt toegang tot de sleutel gtm.errorUrl in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door JavaScript-fouttriggers. Dit wordt een tekenreeks met de URL waar de fout is opgetreden.

Foutregel: Biedt toegang tot de sleutel gtm.errorLine in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door JavaScript-fouttriggers. Dit wordt het nummer van de regel in het bestand waar de fout is opgetreden.

Foutopsporingsmodus: Levert 'waar' (true) als de container momenteel in de voorbeeldmodus is.

Formulieren

Formulierklassen: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementClasses in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door formuliertriggers. Dit wordt de tekenreekswaarde van het klassenkenmerk van het formulier.

Formulierelement: Biedt toegang tot de sleutel gtm.element in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door formuliertriggers. Dit wordt een verwijzing naar het DOM-element van het formulier.

Formulier-ID: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementId in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door formuliertriggers. Dit wordt de tekenreekswaarde van het ID-kenmerk van het formulier.

Formulierdoel: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementTarget in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door formuliertriggers.

Formuliertekst: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementText in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door formuliertriggers.

Formulier-URL: Biedt toegang tot de sleutel gtm.elementUrl in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door formuliertriggers.

Geschiedenis

Geschiedenisbron: Biedt toegang tot de sleutel gtm.historyChangeSource in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door geschiedeniswijzigingstriggers.

Nieuw geschiedenisfragment: Biedt toegang tot de sleutel gtm.newUrlFragment in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door geschiedeniswijzigingstriggers. Dit wordt de tekenreekswaarde van het fragmentgedeelte (of 'hash') van de URL van de pagina na de geschiedenisgebeurtenis.

Nieuwe geschiedenisstatus: Biedt toegang tot de sleutel gtm.newHistoryState in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door geschiedeniswijzigingstriggers. Dit wordt het statusobject dat door de pagina naar de geschiedenis is gepusht om de geschiedenisgebeurtenis te veroorzaken.

Oud geschiedenisfragment: Biedt toegang tot de sleutel gtm.oldUrlFragment in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door geschiedeniswijzigingstriggers. Dit wordt de tekenreekswaarde van het fragmentgedeelte (of 'hash') van de URL van de pagina vóór de geschiedenisgebeurtenis.

Oude geschiedenisstatus: Biedt toegang tot de sleutel gtm.oldHistoryState in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door geschiedeniswijzigingstriggers. Dit wordt het statusobject dat actief was voordat de geschiedenisgebeurtenis plaatsvond.

Pagina's

Hostnaam van pagina: Levert het hostnaamgedeelte van de huidige URL.

Paginapad: Levert het padgedeelte van de huidige URL.

Pagina-URL: Levert de volledige URL van de huidige pagina.

Verwijzende URL: Levert de volledige verwijzende URL van de huidige pagina.

Scrollen

Scrolldieptedrempel: Biedt toegang tot de sleutel gtm.scrollThreshold in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door scrolldieptetriggers. Dit is een numerieke waarde die aangeeft bij welke scrolldiepte de trigger werd geactiveerd. Voor percentagedrempels is dit een numerieke waarde tussen 0 en 100. Voor pixels is dit een numerieke waarde voor het aantal pixels dat als drempel is opgegeven.

Scrolldiepte-eenheden: Biedt toegang tot de sleutel gtm.scrollUnits in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door scrolldieptetriggers. De waarde is 'pixels' of 'percent' en representeert de eenheid die is opgegeven voor de drempel waarbij de trigger werd geactiveerd.

Scrollrichting: Biedt toegang tot de sleutel gtm.scrollDirection in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door scrolldieptetriggers. De waarde is 'vertical' of 'horizontal' en representeert de richting van de drempel waarbij de trigger werd geactiveerd.

Hulpprogramma's

Container-ID: Levert de openbare ID van de container. Voorbeeldwaarde: GTM-XKCD11

Containerversie: Levert het versienummer van de container, in de vorm van een tekenreeks.

Naam van omgeving: Levert de door de gebruiker opgegeven naam van de huidige omgeving, als het containerverzoek is gedaan via een link 'Voorbeeld delen' vanuit de omgeving of vanuit een omgevingsfragment. Voor de ingebouwde omgevingen wordt 'Live', 'Nieuwste' of 'Wordt nu bewerkt' geleverd. In alle andere gevallen wordt een lege tekenreeks geleverd.

Gebeurtenis: Biedt toegang tot de sleutel event in de gegevenslaag, die de naam levert van de huidige gegevenslaaggebeurtenis (bijvoorbeeld gtm.js, gtm.dom, gtm.load of aangepaste gebeurtenisnamen).

Html-ID: Hiermee kunnen aangepaste html-tags aangeven of ze succesvol zijn geweest of niet. Wordt gebruikt met tagreeksen.

Willekeurig getal: Levert een willekeurige getalwaarde.

Videos

Huidige tijd video: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoCurrentTime in de gegevenslaag. Dit is een geheel getal dat de tijd in seconden aangeeft waarop in de video een gebeurtenis plaatsvond.

Videoduur: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoDuration in de gegevenslaag. Dit is een geheel getal dat de totale duur van de video in seconden aangeeft.

Videopercentage: Biedt toegang tot de sleutel gtm.VideoPercent in de gegevenslaag. Dit is een geheel getal (0-100) dat aangeeft welk percentage van de video was afgespeeld op het moment dat een gebeurtenis plaatsvond.

Videoprovider: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoProvider in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door YouTube-videotriggers. Dit is de naam van de videoprovider, bijvoorbeeld 'YouTube'.

Videostatus: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoStatus in de gegevenslaag. Dit is de status van de video op het moment dat een gebeurtenis werd gedetecteerd, bijvoorbeeld 'play', 'pause'.

Videotitel: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoTitle in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door YouTube-videotriggers. Dit is de titel van de video.

Video-URL: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoUrl in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door YouTube-videotriggers. Dit is de URL van de video, bijvoorbeeld 'https://www.youtube.com/watch?v=gvHcXIF0rTU'.

Video zichtbaar: Biedt toegang tot de sleutel gtm.videoVisible in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door YouTube-videotriggers. Wordt ingesteld op 'waar' (true) als de video zichtbaar is in het kijkvenster en op 'onwaar' (false) als dit niet het geval is (bijvoorbeeld onder de vouw of op een tabblad op de achtergrond).

Zichtbaarheid

Percentage zichtbaar: Biedt toegang tot de sleutel gtm.visibleRatio in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door triggers voor de zichtbaarheid van elementen. Dit is een numerieke waarde (0-100) die aangeeft hoeveel van het geselecteerde element zichtbaar is wanneer de trigger wordt geactiveerd.

Schermduur: Biedt toegang tot de sleutel gtm.visibleTime in de gegevenslaag, die wordt ingesteld door triggers voor de zichtbaarheid van elementen. Dit is een numerieke waarde die aangeeft hoeveel milliseconden het geselecteerde element zichtbaar is geweest wanneer de trigger wordt geactiveerd.