G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Sisäiset muuttujat verkkosäilöille

Klikkaukset

Klikkauselementti: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.element-avainta, joka asetetaan klikkaustriggereillä. Tämä viittaa DOM-elementtiin, jossa klikkaus tapahtui.

Klikkausluokat: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementClasses-avainta, joka asetetaan klikkaustriggereillä. Tämä on klikatun DOM-elementin luokat-attribuutin merkkijonoarvo.

Klikkaustunnus: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementId-avainta, joka asetetaan klikkaustriggereillä. Tämä on klikatun DOM-elementin tunnus-attribuutin merkkijonoarvo.

Klikkauskohde: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementTarget-avainta, joka asetetaan klikkaustriggereillä.

Klikkaus-URL: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementUrl-avainta, joka asetetaan klikkaustriggereillä.

Klikkausteksti: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementText-avainta, joka asetetaan klikkaustriggereillä.

Virheet

Virheilmoitus: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.errorMessage-avainta, joka asetetaan JavaScript-virhetriggereillä. Tämä on merkkijono, joka sisältää virheilmoituksen.

Virhe-URL: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.errorUrl-avainta, joka asetetaan JavaScript-virhetriggereillä. Tämä on merkkijono, jonka sisältämässä URL-osoitteessa virhe tapahtui.

Virherivi: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.errorLine-avainta, joka asetetaan JavaScript-virhetriggereillä. Tämä on rivinumero tiedostossa, jossa virhe tapahtui.

Virheenkorjaustila: Tämä palauttaa arvon "tosi", jos säilö on tällä hetkellä esikatselutilassa.

Lomakkeet

Lomakeluokat: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementClasses-avainta, joka asetetaan lomaketriggereillä. Tämä on lomakkeen luokat-attribuutin merkkijonoarvo.

Lomake-elementti: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.element-avainta, joka asetetaan lomaketriggereillä. Tämä viittaa lomakkeen DOM-elementtiin.

Lomaketunnus: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementId-avainta, joka asetetaan lomaketriggereillä. Tämä on lomakkeen tunnus-attribuutin merkkijonoarvo.

Form Target: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementTarget-avainta, joka asetetaan lomaketriggereillä.

Lomaketeksti: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementText-avainta, joka asetetaan lomaketriggereillä.

Lomake-URL: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.elementUrl-avainta, joka asetetaan lomaketriggereillä.

Historia

Historialähde: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.historyChangeSource-avainta, joka asetetaan historiamuutostriggereillä.

Uusi historiakappale: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.newUrlFragment-avainta, joka asetetaan historiamuutostriggereillä. Arvo on sivun URL-osoitteen kappaleosion merkkijonoarvo (eli hash-arvo) historiatapahtuman jälkeen.

Uusi historiatila: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.newHistoryState-avainta, joka asetetaan historiamuutostriggereillä. Arvo on tilaobjekti, jonka sivu välitti historiaan historiatapahtuman luomiseksi.

Vanha historiakappale: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.oldUrlFragment-avainta, joka asetetaan historiamuutostriggereillä. Arvo on sivun URL-osoitteen kappaleosion merkkijonoarvo (eli hash-arvo) ennen historiatapahtumaa.

Vanha historiatila: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.oldHistoryState-avainta, joka asetetaan historiamuutostriggereillä. Arvo on tilaobjekti, joka oli aktiivinen ennen historiatapahtumaa.

Sivut

Page Hostname: Näyttää nykyisen URL-osoitteen isäntänimiosion.

Page Path: Näyttää nykyisen URL-osoitteen polkuosion.

Page URL: Näyttää nykyisen sivun täydellisen URL-osoitteen.

Referrer: Näyttää nykyisen sivun viittaavan sivun täydellisen URL-osoitteen.

Vieritys

Vieritysetäisyyden raja-arvo: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.scrollThreshold-avainta, joka asetetaan vieritysetäisyystriggereillä. Tämä numeroarvo ilmaisee vieritysetäisyyden, joka sai triggerin käynnistymään. Prosentuaalisten raja-arvojen yhteydessä tämä määritetään numeroarvona 0–100. Pikseleiden yhteydessä tämä esitetään numeroarvona, jossa pikselien määrä asetetaan raja-arvoksi.

Vieritysetäisyyden yksiköt: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.scrollUnits-avainta, joka asetetaan vieritysetäisyystriggereillä. Tämä arvo esitetään joko pikseleinä tai prosentteina ja ilmaisee sen raja-arvon yksikön, joka sai triggerin käynnistymään.

Vierityssuunta: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.scrollDirection-avainta, joka asetetaan vieritysetäisyystriggereillä. Tämä on joko pysty- tai vaakasuuntainen ja ilmaisee sen raja-arvon suunnan, joka sai triggerin käynnistymään.

Apuohjelmat

Container ID: Näyttää säilön julkisen tunnuksen (esim. GTM-XKCD11).

Container Version: Näyttää säilön versionumeron merkkijonona.

Ympäristön nimi: Palauttaa käyttäjän antaman nykyisen ympäristön nimen, jos säilön pyyntö tehtiin Jaa esikatselu ‑linkin tai ympäristön koodinpätkän kautta. Sisäisiä ympäristöjä käytettäessä järjestelmä palauttaa arvon Live, Uusimmat tai Muokataan. Kaikissa muissa tapauksissa järjestelmä palauttaa tyhjän merkkijonon.

Tapahtuma: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen event-avainta, joka on nykyisen datakerroksen tapahtuman nimi (esim. gtm.js, gtm.dom, gtm.load tai oma tapahtuman nimi).

HTML ID: Muokatut HTML-tagit voivat HTML-tunnuksen avulla ilmoittaa toiminnan onnistumisesta tai epäonnistumisesta (käytetään tagien sekvensoinnin kanssa).

Satunnainen luku: Palauttaa satunnaisen lukuarvon.

Videot

Videon nykyinen aika: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoCurrentTime-avainta, joka on kokonaisluku ja ilmaisee sekunneissa kohdan, jolloin tapahtuma esiintyi videolla.

Videon kesto: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoDuration-avainta, joka on videon kokonaiskeston sekunneissa ilmaiseva kokonaisluku.

Videon prosentti: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.VideoPercent-avainta, joka on kokonaisluku (0–100) ja ilmaisee, miten monta prosenttia videosta on toistettu tapahtuman hetkellä.

Videon toimittaja: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoProvider-avainta, joka asetetaan YouTube-videotriggereillä. Tämä on videon toimittajan nimi (esim. YouTube).

Videon tila: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoStatus-avainta, joka on videon tila tapahtumahetkellä (esim. toistetaan tai keskeytetty).

Videon otsikko: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoTitle-avainta, joka asetetaan YouTube-videotriggereillä. Tätä käytetään videon otsikkona.

Video-URL: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoUrl-avainta, joka asetetaan YouTube-videotriggereillä. Tätä käytetään videon URL-osoitteena (esim. https://www.youtube.fi/watch?v=gvHcXIF0rTU).

Videon näkyvyys: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.videoVisible-avainta, joka asetetaan YouTube-videotriggereillä. Tämän arvo on tosi, jos video on näkyvissä, ja epätosi, jos video ei ole näkyvissä (esim. sivun alaosassa tai taustavälilehdellä).

Näkyvyys

Näkyvyysprosentti: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.visibleRatio-avainta, joka asetetaan elementin näkyvyyden triggereillä. Tämä numeroarvo (0–100) ilmaisee, kuinka suuri osa valitusta elementistä on näkyvissä triggerin käynnistyessä.

Näyttöaika: Tämä muuttuja käyttää datakerroksen gtm.visibleTime-avainta, joka asetetaan elementin näkyvyyden triggereillä. Tämä numeroarvo ilmaisee, kuinka monta millisekuntia valittu elementti on ollut näkyvissä triggerin käynnistyessä.