G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Ingebouwde variabelen voor AMP-containers

Apparaat en browser

Browsertaal: Levert een tekenreeks die staat voor de voorkeurstaal van de gebruiker, gewoonlijk de taal van de browserinterface (bijv. zh-tw).

Tijdzone klant: Levert de tijdzone van de gebruiker ten opzichte van UTC, in minuten (bijv. 480 voor Pacific Standard Time).

Schermhoogte: Levert de schermhoogte in pixels. De waarde wordt opgehaald uit window.screen.height (bijv. 1920).

Schermbreedte: Levert de schermbreedte in pixels. De waarde wordt opgehaald uit window.screen.width (bijv. 1080).

Scrollhoogte: Levert de totale hoogte van de pagina in pixels (bijv. 2080).

Vanaf links gescrolld: Levert het aantal pixels dat de gebruiker vanaf links heeft gescrolld (bijv. 100).

Vanaf boven gescrolld: Levert het aantal pixels dat de gebruiker vanaf boven heeft gescrolld (bijv. 0).

Scrollbreedte: Levert de totale breedte van de pagina in pixels (bijv. 800).

Interactie

Totale duur betrokkenheid: Levert de totale duur (in seconden) dat de gebruiker betrokken was bij de pagina, vanaf het moment dat de pagina voor het eerst zichtbaar werd in het kijkvenster. De totale duur van de betrokkenheid is 0 totdat de pagina voor het eerst zichtbaar wordt (bijv. 36).

Overig

AMP-gebeurtenis: Biedt toegang tot de gebeurtenis die de trigger heeft geactiveerd (bijv. gtm.pageview).

Tijdstempel klant: Levert het aantal seconden dat is verstreken sinds 1970 (epoch-tijd) (bijv. 1452710304312).

Klant-ID pagina: Levert een gebruikers-ID. De klant-ID van een gebruiker blijft hetzelfde als hij de website binnen een jaar opnieuw bezoekt.

Paginaweergave-ID: Levert een tekenreeks die willekeurig moet zijn en waarschijnlijk uniek is per URL, gebruiker en dag (bijv. 978).

Pagina en content

Canonieke host: Levert de host van de canonieke URL (bijv. example.com).

Canoniek pad: Levert het padgedeelte van de canonieke URL (bijv. /analytics.html).

Canonieke URL: Levert de canonieke URL van het huidige document (bijv. http://example.com:8000/analytics.html​).

Documentverwijzing: Levert de verwijzende URL waar de gebruiker vandaan komt. Deze wordt afgelezen uit document.referrer. De waarde is leeg voor directe bezoekers (bijv. https://www.google.com).

Documenttitel: Levert de titel van de huidige pagina.

Pagina's

Hostnaam van pagina: Levert het hostnaamgedeelte van de huidige URL.

Paginapad: Levert het padgedeelte van de huidige URL.

Pagina-URL: Levert de volledige URL van de huidige pagina.

Prestaties

Downloadtijd van pagina: Levert de tijdsduur tussen de ontvangst van de eerste en de laatste byte van de reactie. De waarde is in milliseconden (bijv. 100).

Laadtijd van pagina: Levert de tijd die het duurt om de hele pagina te laden. De waarde wordt berekend vanaf het moment waarop de gebeurtenis-handler 'unload' op de vorige pagina eindigt tot het moment waarop de 'load'-gebeurtenis voor de huidige pagina wordt geactiveerd. Als er geen vorige pagina is, wordt gerekend vanaf het moment waarop de user-agent klaar is om het document op te halen met behulp van een HTTP-verzoek. De waarde wordt uitgedrukt in milliseconden (bijv. 220).

Hulpprogramma's

Container-ID: Levert de openbare ID van de container (bijv. GTM-XKCD42-9).

Containerversie: Levert het versienummer van de container, in de vorm van een tekenreeks.

Naam van omgeving: Levert de door de gebruiker opgegeven naam van de huidige omgeving, als het containerverzoek is gedaan via een link 'Voorbeeld delen' vanuit de omgeving of vanuit een omgevingsfragment. Voor de ingebouwde omgevingen wordt 'Live', 'Nieuwste' of 'Wordt nu bewerkt' geleverd. In alle andere gevallen wordt een lege tekenreeks geleverd.

Willekeurig getal: Genereert een willekeurig getal tussen 0 en 2147483647.