Google Analytics: GA4-konfigurationstagget er nu Google-tagget. GA4-konfigurationstags i en webcontainer migreres automatisk fra og med september. Der er ingen ændringer af din eksisterende måling, og du behøver ikke at foretage dig noget. Få flere oplysninger

Registrering af malware

Udtrykket malware (som er en forkortelse for "malicious software" – skadelig software), refererer til software, der er specifikt beregnet til at skade en computer eller den software, der kører på den. Malware kan bruges til at stjæle følsomme oplysninger (såsom kreditkortnumre eller adgangskoder) eller sende falske mails fra en brugers mailkonto, ofte uden at brugeren har kendskab til det. Malware kan omfatte, men er ikke begrænset til, vira, orme, spyware, adware og trojanske heste.

Containere scannes automatisk for malware. Hvis der registreres skadelig malware, markeres den berørte container. Google Tag Manager aktiverer ikke tags, der henviser til websites, hvor der findes malware.

Hvordan inficeres websites og netværk?

I de fleste tilfælde er de berørte brugere ikke opmærksomme på, at der leveres malware via tags i deres containere. Normalt er du uden skyld i, at en netværksudbyder inficeres med malware i forbindelse med installation af tredjepartsbiblioteker eller -skabeloner på udbyderens websites, og at den pågældende malware derefter distribueres videre til dit website via det tilpassede HTML-tag, som du har offentliggjort på dit website via Tag Manager.

De mest almindelige symptomer på malware på et website omfatter uønskede webadresseomdirigeringer, pop op-annoncer, ændrede søgeresultater, tilføjelse af uønskede browserværktøjslinjer eller søgefelter i siden samt en langsom computer.

Hvad kan jeg gøre, hvis min container markeres som indeholdende malware?

Hvis din container er blevet rapporteret som indeholdende malware, underrettes ejerne af containeren om det via mail. I Tag Manager vises der en underretning om, at et tag er "rapporteret som indeholdende malware", hvis det er aktiveret i den offentliggjorte version og det samme fremgår af versionshistorikken.

Du kan løse problemet ved at fjerne alle triggers fra malwareberørte tags i den relevante container og fjerne disse tags fra alle forekomster af tagsekvensering, så de deaktiveres helt.

Når den reparerede containerkonfiguration er offentliggjort igen, scannes den endnu en gang automatisk for malware.

Den bedste metode til at undgå problemer med malware er at bruge de tagskabeloner, som er indbygget i Google Tag Manager. Tag Manager understøtter en lang række tredjepartstagskabeloner, og mange flere skabeloner deles i skabelongalleriet for fællesskabet.

Hvad skal jeg gøre, hvis et annoncenetværk, jeg driver, er blevet rapporteret som indeholdende malware?

Følg nedenstående fremgangsmåde for at tjekke din computer for malware, fjerne al skadelig kode fra dit website og indsende dit website og dine annoncer til gennemgang.

1. Tjek status for dit website på Googles Search Console-website:
    1. Gå til google.dk/webmasters, og log ind.
    2. Indtast dit websites adresse i feltet, hvis du ikke har brugt Search Console før, og klik på Tilføj et website. Bemærk! Du bliver muligvis bedt om at bekræfte, at du ejer det pågældende website.
    3. Se statussen for websitet for at finde ud af, hvilke problemer der blev fundet.
  2. Vælg det relevante scenarie nedenfor for at se en udførlig beskrivelse af de næste trin.
Search Console finder malware på dit website...

Her er en oversigt over fremgangsmåden:

1. Sæt dit website i karantæne.
  2. Vurder skaderne.
  3. Fjern malware på dit website.
  4. Bed Google om at gennemgå dit website.

Følg denne vejledning. Vi hjælper dig med hvert enkelt trin. Sørg for, at dit primære domæne, alle underdomæner og alle bekræftede omdirigeringer til websites er fri for malware.

Hvis der er nogle af de tekniske trin, du ikke selv er i stand til at fuldføre, kan du kontakte din webhostingudbyder.

Search Console finder ikke malware på dit website...

Selvom Search Console ikke finder problemer, er det stadig muligt, at vores systemer har registreret sikkerhedsproblemer på dit website. Kontakt din webmaster eller webhostingudbyder for at finde ud af, om de kan finde frem til problemet.

Hvad sker der med containere, der fortsætter med at henvise til websites, der indeholder malware?

Tags, der indeholder malware, deaktiveres og vil ikke kunne køre. Hvis et problematisk tag genaktiveres, kan du risikere at blive låst ude fra din Google Tag Manager-konto. Hvis en konto låses, får kontoejeren besked via mail.

Har Google nogle programmer til at finde og fjerne malware med?

Google tilbyder ikke programmer til fjernelse af malware, men vi tilbyder Beskyttet browsing. Beskyttet browsing er en tjeneste, som leveres af Google, der giver applikationer mulighed for at holde webadresser op mod Googles konstant opdaterede liste over mistænkelige phishing- og malwaresider. Nedenfor er anført flere tredjepartsløsninger, som kan være nyttige:

Hvis disse programmer ikke løser problemet, kan du prøve med et avanceret fejlfindingsprogram, f.eks. HijackThis.

Hvordan kan jeg sende en klage til en offentlig myndighed om malware?

I USA tager FTC (Federal Trade Commission) sig af klager over bedragerisk eller uretfærdig forretningspraksis, herunder malware, som er distribueret af websites, der hostes i USA. Du kan indsende en klage via adressen www.ftccomplaintassistant.gov.

Hvis du ikke har base i USA, kan du indsende en klage via adressen www.econsumer.gov. Det er et website, der repræsenterer forbrugerbeskyttelsesorganisationer fra 21 forskellige lande.