G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Taggsekvensering

Ange taggar som ska aktiveras omedelbart före eller efter en viss tagg i webbehållare.

Med hjälp av taggsekvensering kan du ange taggar som ska aktiveras omedelbart före eller efter att en viss ”primärtagg” har aktiverats. Inställningen är tillgänglig i webbehållare och kan användas på alla taggkonfigurationer via Avancerade inställningar följt av Taggsekvensering.

Konfigurering: Läs in en tagg innan taggen aktiveras

En konfigurationstagg aktiveras före primärtaggen. Så här konfigurerar du en konfigurationstagg:

1. Markera kryssrutan Aktivera en konfigurationstagg innan taggen <denna tagg> aktiveras. Obs! <denna tagg> ersätts med namnet på den aktuella taggen.
  2. Välj vilken tagg du vill använda i menyn.
  3. Valfritt: Markera kryssrutan Aktivera inte <denna tagg> om <konfigurationstagg> misslyckas om du vill att den huvudsakliga payload-taggen enbart ska aktiveras om konfigurationstaggen aktiveras ordentligt. " Obs! <konfigurationstagg> ersätts med namnet på taggen som valdes i steg 2.

Utvecklare måste använda google_tag_manager[{{Container ID}}].dataLayer.set() för att ändra datalagervärden från konfigurationstaggen. Använd .set() i stället för .push(), eftersom Google Taggstyrning inte känner igen .push() förrän vid den efterföljande händelsen. Om du använder .set fångas händelsen upp av den aktuella händelsen.

Rensning: Läs in en tagg efter att taggen har aktiverats

En rensningstagg aktiveras omedelbart efter primärtaggen. Så här konfigurerar du en rensningstagg:

1. Markera kryssrutan Aktivera en rensningstagg när <denna tagg> är klar. Obs! <denna tagg> ersätts med namnet på den aktuella taggen.
  2. Välj vilken tagg du vill använda i menyn.
  3. Valfritt: Markera Aktivera inte <rensningstagg> om <denna tagg> misslyckas om du vill att rensningstaggen endast ska aktiveras om primärtaggen aktiveras ordentligt. Obs! <rensningstagg> ersätts med namnet på taggen som valdes i steg 2.