G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Datalag

Google Tag Manager fungerer bedst, når det er implementeret sammen med et datalag. Et datalag er et JavaScript-objekt, der bruges til at videregive oplysninger fra dit website til din Tag Manager-container. Du kan derefter bruge disse oplysninger til at udfylde variabler og aktivere triggers i dine tagkonfigurationer.

Der er flere oplysninger til udviklere i udviklerdokumentationen.

I stedet for at henvise til variabler, transaktionsoplysninger, sidekategorier og øvrige vigtige signaler, der er spredt ud over hele din side, er Google Tag Manager udviklet til at henvise til oplysninger, du har inkluderet i kildekoden for dit datalag. Implementering af et datalag med variabler og tilhørende værdier sikrer, at de er tilgængelige, så snart du skal bruge dem til aktivering af tags.

Når du konfigurerer dit website eller din mobilapp til brug sammen med Tag Manager og et datalag, skal du overveje, hvilke kategorier af oplysninger datalaget skal håndtere, eksempelvis følgende:

• Produktdata: Produktnavn, pris og kategori
  • Marketingkampagneoplysninger: Trafikkilde og medium
  • Transaktionsdata: Værdi i indkøbsvogn og betalingsdato
  • Kundeoplysninger: Ny eller tilbagevendende kunde

Opret en ny datakilde

Datalagsvariabler gør det muligt for Tag Manager at læse værdier fra implementeringen af dine datalag og overføre disse værdier til tags, triggers og andre variabler. Et datalagsobjekt består af en liste over nøgleværdipar. En nøgle er en kategori af ting, f.eks. en bogs kategori, titel eller forfatter. Hver nøgle kan have forskellige værdier. Eksempelvis kan en bogs titelnøgle have værdien "Ulysses", "War and Peace", "A Brief History of Time" osv.

Føj datalagskode til din webside

Når du skal konfigurere dit datalag, skal du i samarbejde med en udvikler tilføje følgende kodestykke i <head>-sektionen på din webside oven for containerkodestykket:

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
</script>

Føj oplysninger til datalaget ved hjælp af kommandoen dataLayer.push():

<a href="#" onclick="dataLayer.push({
    'bookCategory': 'fiktion',
    'bookTitle': 'Cien años de soledad',
    'bookAuthor': 'Gabriel García Márquez'
});">Bogoplysninger</a>

Se udviklerdokumentationen for at få flere oplysninger om datalagsimplementeringer.

Konfigurer datalagsvariablen

Når du har den nøgle, du vil bruge, kan du fortsætte med at oprette en datalagsvariabel:

1. Klik på Variabler.
  2. Klik på Ny under Brugerdefinerede variabler.
  3. Klik på Konfiguration af variabel, og vælg Datalagsvariabel som variabeltype.
  4. Angiv nøglen nøjagtigt som angivet i koden (f.eks. bookTitle og altså ikke bobtitel) i feltet Datalagsvariablens navn.
  5. Lad Datalagsversion forblive indstillet til standardværdien Version 2 (dette gælder i langt de fleste tilfælde). Få flere oplysninger.
  6. Gem variablen.
  7. Gentag denne fremgangsmåde for hver datalagsnøgle, der skal være tilgængelig som en variabel i Tag Manager.
  8. Offentliggør containeren.
Bemærk! Datalagsvariabler fungerer kun pr. side. Hvis datalagsværdierne skal bevares på tværs af sidevisninger, skal du tilføje din egen kode for at overføre datalagsværdier mellem de pågældende sider.

Sådan behandles datalagsoplysninger

Når Tag Manager indlæser en container, behandles alle [datalagspush-meddelelser] i kø. Tag Manager behandler datalagshændelser først. Hver meddelelse behandles én ad gangen. Hvis meddelelsen er en hændelse, aktiveres alle tags, som har aktiveret betingelserne for aktivering, før du går videre til næste meddelelse.

Hvis opkald af typen gtag() eller dataLayer.push() foretages via kode på siden, i en tilpasset skabelon eller i et tilpasset HTML-tag, vil den tilknyttede meddelelse afventer at blive behandlet, når alle andre afventende meddelelser er blevet evalueret. Det betyder, at der ikke er garanti for, at opdaterede datalagsværdier er tilgængelige for den næste hændelse. For at tage højde for dette kan du føje et hændelsesnavn til en meddelelse, når den overføres til datalaget, og derefter registrere det pågældende hændelsesnavn ved hjælp af en trigger for tilpassede hændelser.

Vigtigt! Du må ikke bruge tilpassede HTML-tags til at implementere gtag.js-baseret kode. Du skal i stedet bruge indbyggede Tag Manager-tagskabeloner til Google Ads, Analytics og Floodlight.
Vigtigt! Brug ikke tilpasset HTML til at forsøge at konfigurere indstillinger for samtykke. Da indstillinger for samtykke skal anvendes, før de relevante tags aktiveres i en Tag Manager-container, skal du anvende Tag Manager-samtykke-API'er, før Tag Manager-containeren indlæses.

Mere information