G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Feilsøk og se forhåndsvisninger av beholdere

Kontrollér at tag-konfigurasjonene dine fungerer som forventet.

Med forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen i Google Tag Manager har du muligheten til å surfe på et nettsted der beholderkoden din er implementert, som om det gjeldende beholderutkastet var publisert. Dermed kan du teste beholderkonfigurasjoner før de publiseres. Det forhåndsviste nettstedet kobles til Tag-assistenten, slik at du kan sjekke hvilke tagger som ble utløst, og i hvilken rekkefølge.

Slå på forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen

Slik slår du på forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen for gjeldende arbeidsområde:

1. Klikk på Forhåndsvisning øverst til høyre i arbeidsområdet.
  2. Skriv inn nettadressen til nettstedet ditt.
  3. Enkelte sider eller nettsteder fungerer kanskje ikke som de skal, fordi det er lagt til en ekstra feilsøkingsparameter i nettadressen. I så fall kan du fjerne avmerkingen for Include debug signal in the URL (ta med et feilsøkingssignal i nettadressen).
  4. Klikk på Koble til. Nettstedet ditt åpnes i et nytt vindu, og det vises som Tilkoblet nederst til høyre.
    Hvis du har installert Chrome-utvidelsen Tag Assistant Companion, åpnes nettstedet ditt i en ny fane i stedet for et nytt vindu.
  5. Klikk på Tag-assistent-fanen, og klikk deretter på Fortsett for å gå til feilsøkingsgrensesnittet.

Du kan også ta en forhåndstitt på nettstedet ditt for feilsøking via aktiveringssiden for Tag-assistenten.

Slik kan du se forhåndsvisninger av eldre beholderversjoner:

1. Klikk på Versjoner i det øverste navigasjonspanelet i arbeidsområdet ditt.
  2. Finn versjonen du ønsker å arbeide med, klikk på Flere handlinger Mer og velg Forhåndsvisning.

Bruk forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen

Når forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen er slått på, åpnes det et nytt vindu for siden du oppga. I feilsøkingsgrensesnittet kan du se detaljert informasjon om taggene dine, som utløsingsstatusen deres og hvilke data som blir behandlet. Feilsøkingsgrensesnittet vises bare i samme nettleser som ble brukt til å aktivere forhåndsvisningsmodusen, eller for delte brukere, og det er ikke synlig for de vanlige besøkende på nettstedet ditt.

Du kan bruke denne informasjonen i feilsøkingsgrensesnittet for å finne ut om tagger og utløsere utløses slik de skal, og hvilke data de sender videre til tilknyttede tjenester. Når du klikker gjennom forhåndsvisningen av nettstedet ditt, oppdateres informasjonen i feilsøkingsgrensesnittet om hvordan taggene dine utløses. Du kan bruke denne informasjonen til å se om en tag utløses eller ikke, og hva som aktiverte (eller ikke aktiverte) utløsingen.

I navigasjonsraden øverst ser du alternativer for å få tilgang til informasjon om tagger, variabler og datalag, og i sammendragsraden til venstre ser du en liste over hendelser.

• Tagger: Klikk på Tagger for å se hvilke tagger som ble utløst og hvilke som ikke ble utløst. Klikk på en tagg for å se taggens områder og tilhørende utløsere. Når du har valgt en hendelse i kolonnen til venstre, kan du se statusen for taggene for den aktuelle hendelsen, på Tagger-fanen.
  • Variabler-fanen kan du se detaljert informasjon om variablene i den aktuelle hendelsen, som informasjon om variabeltypen, dataene som ble returnert, og den omgjorte verdien. Velg en hendelse i navigasjonspanelet til venstre for å se statusen for variablene på det tidspunktet da hendelsen ble utløst.

• Datalag: På Datalag-fanen ser du meldingen akkurat slik den så ut da den ble overført til datalaget for den aktuelle hendelsen, og du kan også se hvordan datalaget så ut etter at meldingsoverføringen var ferdig. Velg en hendelse i navigasjonspanelet til venstre for å se statusen for datalaget på det tidspunktet da hendelsen ble utløst.
Feilsøkingsgrensesnittet er ikke tilgjengelig for følgende beholdertyper:
  • Mobilappbeholdere (du kan finne ut mer om hvordan du forhåndsviser og feilsøker mobilappbeholdere, ved å lese utviklerdokumentasjonen for iOS og Android.
  • AMP-beholdere (det er fortsatt mulig å se en forhåndsvisning av nettstedet ditt).

Del forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen

Når du slår på forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen, er beholderkonfigurasjonen og feilsøkingsgrensesnittet i Tag-assistenten som forhåndsvises, bare synlige i nettleseren der du aktiverte forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen. Du kan dele denne forhåndsvisningen med andre ved hjelp av en egendefinert generert nettadresse.

Slik deler du forhåndsvisningen av arbeidsområdekonfigurasjonen med kolleger:

1. Klikk på Flere handlinger Mer øverst i feilsøkingsgrensesnittet i Tag-assistenten, og velg Del.
  2. I Del feilsøkingsøkten-dialogboksen skriver du inn domenet for målnettstedet ditt samt taggene som skal feilsøkes.
  3. Kopiér og lim inn den resulterende nettadressen for forhåndsvisningen fra det angitte feltet.
  4. Lim inn den kopierte nettadressen for forhåndsvisningen i en elektronisk melding, og send den til en kollega. Med nettadressen for forhåndsvisningen kan brukeren koble til nettstedet ditt i forhåndsvisningsmodus og se feilsøkingsgrensesnittet i Tag-assistenten.

Du kan også dele gjeldende eller eldre versjoner av beholdere fra arbeidsområdet ditt:

1. Klikk på Versjoner i det øverste navigasjonspanelet i arbeidsområdet ditt.
  2. Finn versjonen du ønsker å dele, klikk på Flere handlinger Mer og velg Del forhåndsvisningen.
  3. I «Del forhåndsvisningen»-dialogboksen skriver du inn domenet for målnettstedet ditt (f.eks. https://example.com/).
  4. Kopiér og lim inn den resulterende nettadressen for forhåndsvisningen fra det angitte feltet.
  5. Lim inn den kopierte nettadressen for forhåndsvisningen i en elektronisk melding, og send den til en kollega. Med nettadressen for forhåndsvisningen kan brukeren koble til nettstedet ditt i forhåndsvisningsmodus og se feilsøkingsgrensesnittet i Tag-assistenten.

Avslutt forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen

Velg mellom følgende fremgangsmåter for å avslutte forhåndsvisningsmodusen og stoppe feilsøkingen:

• Klikk på Koble fra i det flytende vinduet på det forhåndsviste nettstedet.
  • Klikk på X øverst til venstre i feilsøkingsgrensesnittet i Tag-assistenten.
  • Klikk på Avslutt feilsøkingen på aktiveringssiden for Tag-assistenten.