G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Contentexperimenten voor mobiele apps

Contentexperimenten voor mobiele apps worden BEËINDIGD.

Experimenten voor mobiele apps worden nu ondersteund via Firebase, het platform van Google voor de ontwikkeling van mobiele apps. De oudere contentexperimenten voor mobiele apps worden beëindigd ten gunste van de functie Firebase A/B-tests. Als u de nieuwe functionaliteit voor A/B-tests wilt gebruiken, moet u Firebase aan uw app hebben toegevoegd. We raden ook aan om de nieuwste versie van de mobiele SDK's (Android | iOS) voor Google Tag Manager te gebruiken met een bijbehorende iOS- of Android-container voor Firebase.

Corrigeer verwijzingen naar experimentwaarden:

Als u in andere tags of variabelen in uw container verwijst naar waarden van uw experimentvariabele, moet u ervoor zorgen dat de verwijzingen geldig blijven. In dat geval verandert u het type van 'Google Analytics Contentexperiment' in Waardeverzameling in plaats van een experimentvariabele te verwijderen, en wijst u de originele variant van het experiment daaraan toe:

1. Open in Tag Manager de instellingen van uw Google Analytics-contentexperiment.
  2. Kopieer in Varianten de waarde van de oorspronkelijke variant. (Bijv. {'key1':'value1'})
  3. Klik bij Type variabele op het potloodicoon om het type te wijzigen en selecteer Waardeverzameling.
  4. Plak in het tekstveld Waardeverzameling de waarde die u heeft gekopieerd uit de oorspronkelijke variant van uw oude experimentvariabele.
  5. Selecteer een trigger, sla de variabele op en publiceer uw container.