G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Bruger-id i Google Analytics

Bruger-id'et i Google Analytics bruges til at knytte flere brugersessioner og aktiviteter til et unikt id. Med User-ID'et kan du få en mere præcis brugeroptælling, analysere brugeroplevelsen for brugere, der er logget ind, og forstå brugeradfærd på tværs af flere forskellige enheder.

Konfiguration af Google Analytics-tags til at registrere User-ID'et omfatter to trin:

Trin 1: Opret en User-ID-variabel i Tag Manager

1. Opret en Tag Manager-variabel med navnet user_id. Din variabel kan hente User ID-værdien fra en førstepartscookie eller fra datalaget:
    • Hvis du bruger en førstepartscookie til at gemme et bruger-id på webbrowseren på klientsiden, kan du bruge din førstepartscookievariabel til at læse bruger-id-værdien i cookien. Opret en ny førstepartscookievariabel, og angiv navnet på din cookie i feltet Cookienavn.
    • Hvis User-ID'et er tilgængeligt på selve siden, kan du oprette en datalagsvariabel. Opret en ny datalagsvariabel, og angiv navnet på variablen i feltet Navn på datalagsvariabel.

Trin 2: Føj feltet User ID til dit Google Analytics-tag

Fremgangsmåden for at tilføje User-ID-feltet i dit tag varierer, afhængigt af om du bruger Universal Analytics eller GA4.

Føj User-ID-feltet til dit Universal Analytics-tag

1. Åbn Flere indstillinger > Felter, der skal angives i Universal Analytics-tagget.
  2. Klik på + Tilføj felt. Angiv disse værdier i det nye felt:
    Feltnavn Værdi
    userId {{user_id}}
  3. Gem tagget, og udgiv ændringerne.

Føj User-ID-feltet til dit GA4-tag

Hvis User-ID-baserede funktioner skal fungere korrekt i GA4, skal feltet user_id knyttes til alle hændelser. Når du angiver User-ID-feltet i konfigurationstagget, knyttes det automatisk til alle hændelser. Det anbefales derfor at føje User-ID-feltet til konfigurationstagget i stedet for at tilføje det individuelt i hvert enkelt hændelsestag.

Sådan føjer du User-ID-feltet til et GA4-konfigurationstag:

1. Vælg Felter, der skal angives i indstillingerne for konfigurationstagget.
  2. Klik på Tilføj række. Angiv disse værdier i det nye felt:
    Feltnavn Værdi
    user_id {{user_id}}
  3. Gem tagget, og udgiv ændringerne.

Sådan føjer du User-ID-feltet til et GA4-hændelsestag:

1. Vælg Hændelsesparametre i indstillingerne for hændelsestagget.
  2. Klik på Tilføj række. Angiv disse værdier i det nye felt:
    Feltnavn Værdi
    user_id {{user_id}}
  3. Gem tagget, og udgiv ændringerne.

Fjernelse af User-ID'et for aktivitet fra brugere, der er logget ud

Google Analytics User ID-politikken kræver, at du stopper enhver måling baseret på User-ID'et, når brugeren logger ud af dit website. Når du bruger tags til at spore hændelser, som brugeren fuldfører efter at have logget ud af dit website, skal du deaktivere User-ID-feltet, så User-ID'et ikke registreres for den pågældende aktivitet.

Hvis User-ID'et gemmes i en cookie, kan tags læse User-ID-værdien fra cookien, selv efter at brugeren er logget ud. Hvis User-ID'et er konfigureret i konfigurationstagget, og brugeren logger ud, men ikke navigerer væk fra siden, gemmes brugerens id i datalaget, selv efter at cookien er slettet.

Sådan stopper du med at registrere User-ID'et, når en bruger er logget ud:

1. Slet User-ID-cookien.
  2. Hvis feltet user_id er angivet i et konfigurationstag, skal du aktivere et nyt konfigurationstag uden et User-ID for at rydde værdien fra datalaget.

Bemærk! User-ID-værdien "null" fortolkes som "not set". Alle andre værdier, bl.a. "false" og "0", behandles som gyldige User-ID'er. Hvis du f.eks. tildeler et User-ID med værdien "0" til brugere, der ikke er logget ind på dit website, tilskrives deres aktivitet User-ID'et "0" i Analytics.

Hvis brugeren logger ind på dit website igen, kan der oprettes en ny cookie, og dine tags fortsætter med at sende USer-ID'et til Google Analytics.