Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

Drupal: Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Innan du börjar

Du kan integrera ditt konto med Google Ads eller Google Analytics utan kostnad. För att kunna göra detta behöver du en giltig Google-inloggning och ett aktivt Drupal-konto.

Om du vill få åtkomst till ytterligare funktioner kan du ställa in integrering med följande anpassningar:

• utökad länkattribution
  • händelsespårning
  • spårning av filnedladdningar
  • maskering av IP-adresser

Du måste ladda ned Drupal-tillägget separat från dess CMS för att kunna ladda upp tillägg. Ladda ned den senaste versionen av Drupals Google Analytics-plugin från tilläggskatalogen.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Drupal-konto.
  2. Klicka på Manage i verktygsfältet.
  3. Klicka på Extend i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på + Add new module på sidan Extend.

Animationen visar steg 1 av att ställa in Google Analytics med Acquia.

1. Klicka på Continue på sidan Add new module för att ladda upp tilläggsfilen som du laddade ned från tilläggskatalogen före steg 1. Det visas ett meddelande när tillägget har laddats upp.

Animationen visar steg 2 av att ställa in Google Analytics med Acquia.

1. Gå tillbaka till sidan Extensions och scrolla till avsnittet Statistics.
  2. Markera rutan vid Google Analytics och klicka på Install.

Animationen visar steg 3 av att ställa in Google Analytics med Acquia.

1. Scrolla tillbaka till avsnittet för Google Analytics-tillägget efter att tillägget har installerats.
  2. Utöka avsnittet Google Analytics och klicka på Konfigurera.

Animationen visar steg 4 av att ställa in Google Analytics med Acquia.

1. Skriv in din Google-tagg. Klicka på Spara.

Animationen visar steg 5 av att ställa in Google Analytics med Acquia.