G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Set up Google Tag Manager

2. Installer en webcontainer

Følg denne fremgangsmåde for at installere de nødvendige kodestykker til dit websites Google Tag Manager-container. Du kan få flere oplysninger om tilsvarende trin til konfiguration af Tag Manager til andre typer containere i følgende ressourcer:

Før du begynder

Vejledning

1. Gå til https://tagmanager.google.com.
  2. Log ind på din Google-konto. Se, hvordan du opretter en Google-konto.
  3. Åbn den Tag Manager-container, du vil redigere.
  4. Vælg dit container-id (som starter med "GTM") på fanen Arbejdsområde.
  5. I dialogboksen Installer Google Tag Manager skal du følge denne vejledning for hver side på dit website:
    1. Kopiér den første kodeblok, og indsæt den så højt oppe i <head>-tagget som muligt.
      Eksempel
      I følgende eksempel på HTML-kode skal du indsætte dit første Google Tag Manager-kodestykke efter det indledende <head>-HTML-tag. Bemærk! I følgende eksempel bruges "GTM-ABCDEFGH", men du skal erstatte id'et med dit container-id.

<!DOCTYPE html>
          <html lang="en">
          <head>
              <!-- Google Tag Manager -->
              <script>(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start':
              new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0],
              j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src=
              'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);
              })(window,document,'script','dataLayer','GTM-ABCDEFGH');</script>
              <!-- End Google Tag Manager -->

<title>Eksempelwebside</title>
          </head>
          <body>
              <!-- Content of your website -->
              <h1>Velkommen til mit website</h1>
              <p>Dette er en eksempelsætning på min webside.</p>
          </body>
          </html>

2. Kopiér den anden kodeblok, og indsæt den umiddelbart efter det indledende <body>-tag.
      Eksempel
      I følgende eksempel på HTML-kode skal du indsætte dit andet Google Tag Manager-kodestykke umiddelbart efter det indledende <body>-HTML-tag. Bemærk! I følgende eksempel bruges "GTM-ABCDEFGH", men du skal erstatte id'et med dit container-id.

<!DOCTYPE html>
          <html lang="en">
          <head>
              <!-- Google Tag Manager -->
              <script>(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start':
              new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0],
              j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src=
              'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);
              })(window,document,'script','dataLayer','GTM-ABCDEFGH');</script>
              <!-- End Google Tag Manager -->

<title>Eksempelwebside</title>
          </head>
          <body>
              <!-- Google Tag Manager (noscript) -->
              <noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-ABCDEFGH"
              height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>
              <!-- End Google Tag Manager (noscript) -->

<!-- Indhold på dit website -->
              <h1>Velkommen til mit website</h1>
              <p>Dette er en eksempelsætning på min webside.</p>
          </body>
          </html>

3. Test dit website ved at indtaste linket til dit website og derefter klikke på Test.
  6. Klik på OK.

De næste trin

Brug Google Tag Manager til at konfigurere og administrere tags.