Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Konfigurer innhenting av brukersamtykke via OneTrust

Du kan få verdifull statistikk samtidig som du ivaretar personvernet, ved å innhente samtykke fra brukere på nettstedet ditt. Vi anbefaler at du bruker en plattform for samtykkestyring (CMP) eller samarbeider med bedriften bak innholdsstyringssystemet ditt (CMS) om å innhente samtykke og sende det til Google.

Trinn 1: Konfigurer et samtykkebanner

Skann nettsteder

1. Registrer deg for en OneTrust-konto.
  2. Skann nettstedet ditt for å fastslå hvilke informasjonskapsler som brukes. Du må gjøre dette på «Websites»-skjermbildet («Nettsteder»).
    An illustration of how to scan your website in OneTrust.

Kategoriser informasjonskapsler

1. Kategoriser informasjonskapslene etter bruksområde på Categorizations-skjermen (kategoriseringer). Hvilken kategori en informasjonskapsel plasseres i, avgjør hvordan den håndteres, så påse at Googles informasjonskapsler kategoriseres i tråd med kravene til bedriften.

Opprett nettstedsmaler

1. Når du har kategorisert informasjonskapslene på nettstedet, kan du navigere til «Templates»-siden (maler) og opprette en mal for «Cookie Banner» (banner for informasjonskapsler), «Preference Center» (senter for innstillinger) og «Cookie List» (liste over informasjonskapsler). Det finnes forhåndskonfigurerte maler som kan sikre overholdelse av de ulike rammeverkene for samtykke. Velg malen som passer best til de aktuelle reglene som skal overholdes.
    An illustration of how to add a new template in OneTrust.

Opprett og tilordne regelgrupper for geolokalisering

1. Når du har opprettet en mal, må du gå til «Geolocation Rules»-skjermen (regler for geolokalisering) og bruke malen til å opprette en regelgruppe for geolokalisering. Med disse innstillingene kan du overholde samtykkekrav basert på land, region eller delstat.
  2. Når du har definert regelgruppen for geolokalisering, må du tilordne den til domene dine.
  3. Bekreft om du vil bruke eller velge bort banneret i hver region du konfigurerer, og dobbeltsjekk at samtykkemodus er slått på i regionene der du har tenkt å bruke det, og at de riktige formålene er tilordnet hver av de tilgjengelige samtykketypene.
    An illustration of the Geolocation Rules section in OneTrust.
    An illustration of Google Consent Mode categories in OneTrust.
    An illustration of how to assign geolocation rules to domains in OneTrust.

Trinn 2: Konfigurer samtykkemodus

Konfigurer via Google Tag Manager

1. Åpne Google Tag Manager, og naviger til beholderen din.
  2. Klikk på Ny under Tagger, og gi taggen et navn.
  3. Klikk på Tag-konfigurasjon etterfulgt av Du finner flere typer tagger i malgalleriet for brukerfellesskapet. Søk etter «OneTrust» i galleriet, og installer «OneTrust CMP» fra OneTrustCMP.
  4. Gå til Integrations (integrasjoner) under OneTrust Cookie Consent, og velg Scripts (skripter) og deretter nettstedet ditt i listen.
  5. Gå til «Production Scripts» (produksjonsskripter), og kopier ID-en fra det første kodefeltet. Kopier delen i fet skrift nedenfor fra kodefeltet. Koden din er annerledes enn koden i eksempelet.
    https://cdn.cookielaw.org/consent/1edbd598-c92a-49e7-ad81-d9a3b1f9ef60/OtAutoBlock.js
  6. Naviger tilbake til Tag Manager, og lim inn ID-en din i feltet «Data Domain Script» (skript for datadomene).
  7. Angi «Do you want to use Google Consent Mode?» (vil du bruke Googles samtykkemodus?) som «Yes» (ja).
  8. Klikk på Add GCM Category (legg til GCM-kategori) én gang for hver av verdiene nedenfor, og angi deretter standardsamtykket du vil bruke globalt (også på steder uten personvernbestemmelser).
    • ad_storage
    • analytics_storage
    • ad_user_data
    • ad_personalization
  9. For å se andre innstillinger, for eksempel at samtykke som standard skal avvises på visse steder, kan du klikke på Add Region-specific default (legg til en regionspesifikk standardinnstilling). Velg standardinnstillingene du vil bruke for hver av de oppførte samtykketypene. Legg til listen over landene som disse standardinnstillingene skal gjelde for, i det første feltet, og bruk kodene fra ISO-standardlisten. Du kan gjennomgå en liste over europeiske land i EU og EØS.
  10. Klikk på Add (legg til) og deretter på Triggering (utløsere).
  11. Velg «Consent Initialization - All Pages» (initialisering av samtykke – alle sider), og klikk på Save (lagre).
  12. Klikk på Preview (forhåndsvisning) øverst til høyre for å teste beholderen. Se veiledningen i testing nedenfor.
  13. Publiser beholderen.

Konfigurer via en annen plattform eller direkte fra koden på nettstedet ditt

1. Velg nettstedet ditt i Integrations-delen (integrasjoner) på OneTrust, og velg Scripts (skripter).
  2. Kopier koden fra det første tekstfeltet under «Production Scripts» (produksjonsskript).
  3. Hvis du bruker en nettstedsbygger, bør du lese gjennom dokumentasjonen for å finne ut hvordan du implementerer koden i head-taggen på hver side. Ellers går du til trinn 4.
  4. I <head>-taggen på hver side (hvis du bruker en nettstedsbygger, gjennomgår du veiledningen ovenfor) limer du inn CMP-skriptet du kopierte tidligere, helt øverst i <head>-taggen. Du må gjøre dette for å sikre at CMP-en fungerer som den skal.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

1. Publiser nettstedet ditt.

Testing med Tag-assistenten

Finn ut mer om hvordan du feilsøker samtykkemodus med Google Tag Manager.