Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Set up and manage consent

Feilsøk samtykkemodus

Denne artikkelen er for brukere som har implementert samtykkemodus på nettstedene sine.

Samtykkemodus er en viktig del av målingen, siden denne funksjonen påser at du respekterer brukernes valg om personvern. Men konfigurasjonen av målinger kan påvirkes av feil implementering av samtykkemodus eller av at det ikke finnes nok data til modellering av samtykkemodus.

Dette kan du forvente med samtykkemodus aktivert

Når samtykkemodus er slått på, er samtykkeinformasjon vedlagt alle dataene du sender til Google. Hvis du ikke allerede har implementert samtykkemodus på nettstedet, kan du nå oppnå flere konverteringer.

Samtykkemodus må ha vært implementert i minst 7 hele dager og nådd visse datagrenser før du ser effektresultater i Google Ads. Finn ut mer om innvirkningen samtykkemodus har på resultatene.

Slik feilsøker du problemer med samtykkemodus

Du kan se etter feil i samtykkeimplementeringen ved å bruke Tag-assistenten til å bekrefte implementeringen av samtykkemodus.

Velg et problem for å se den relevante feilsøkingsveiledningen.

Standard samtykke er ikke angitt

Hvis du oppgir en standard samtykkeverdi for alle parametere knyttet til samtykkemodus, kan du administrere funksjonaliteten til taggen effektivt basert på standardimplementeringen av samtykkebanneret. Finn ut mer om Googles samtykkekrav.

Hvis du laster inn et samtykkebanner ved hjelp av en plattform for samtykkestyring (CMP), er minstekravet at du angir standardverdier for disse parameterne:

• ad_storage
  • analytics_storage
  • ad_user_data
  • ad_personalization

Hvis du selv administrerer banneret, kan du se hvordan du angir standardinnstillinger for samtykke, i utviklerdokumentasjonen.

Standard samtykke angitt for sent

Nettstedet må angi standard samtykkestatus før eventuelle tagger eller annen kode bruker eller oppdaterer samtykke. Hvis standardverdien angis for sent, oppnås kanskje ikke den forventede effekten. Finn ut mer om Googles samtykkekrav.

Hvis du laster inn et samtykkebanner via en plattform for samtykkestyring (CMP), må du påse at samtykkebanneret lastes inn før Google-taggen sender data.

Hvis du selv administrerer banneret, kan du finne ut når du bør angi standardverdier for samtykke.