Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Set up and manage consent

Bekreft implementeringen av samtykkemodus

Denne artikkelen er for brukere som har implementert samtykkemodus på nettstedet sitt, og som vil bekrefte at implementeringen fungerer.
Les gjennom utviklerdokumentasjonen for bekreftelse av appimplementeringer på Android og iOS.

Du kan bekrefte implementeringen av samtykkemodus på nettsteder via Google Tag-assistenten (anbefales). Alternativt kan du sjekke konverteringssammendraget i Google Ads.

Tag-assistenten: Bekreft implementeringen av samtykkemodus

Du kan bekrefte samtykkeoppsettet på nettstedet ditt ved å starte en ny økt i Tag-assistenten:

1. Åpne Tag-assistenten.
  2. Skriv inn nettadressen til bedriftens nettsted. Nettstedet åpnes i en ny fane.
    Merk: Hvis det står Kunne ikke koble til i Tag-assistenten, blir kanskje innlastingen av Google-taggen eller Tag Manager-beholderen blokkert.
  3. Åpne banneret for informasjonskapsler på nettstedet, og godta alle.
    Merk: Hvis Google-taggen eller Tag Manager-beholderen blokkeres, skal Tag-assistenten nå kunne koble til nettstedet.
  4. Påse at siden angir standard samtykke korrekt, i Tag-assistenten:
    1. Velg den tidligste Samtykke-hendelsen i sammendraget
    2. Sjekk at disse parameterne er angitt i delen merket API-kall: ad_storage, ad_personalization, ad_user_data og analytics_storage
    3. Alternativt kan du velge Samtykke-fanen under Utdata i tagdelen og merke av for Standardverdi på siden-kolonnen.
      Screenshot of Tag Assistant showing a default consent call.
  5. Få bekreftet om siden har oppdatert samtykket basert på interaksjonen med samtykkebanneret:
    1. Velg den nyeste Samtykke-hendelsen i sammendraget.
    2. Sjekk at disse parameterne er angitt i delen merket API-kall: ad_storage, ad_personalization, ad_user_data og analytics_storage
    3. Alternativt kan du velge Samtykke-fanen under Utdata i tagdelen og merke av for Oppdatert verdi på siden-kolonnen. Tag Assistant showing a consent update call
  6. Hvis du har flere tagger på nettstedet, kan du sjekke hvilke tagger som ble utløst eller blokkert av samtykkestatusen:
    1. Velg Tagger-fanen i sammendraget.
    2. Klikk på en tag for å sjekke om den fungerte i tråd med samtykkeinnstillingene.

Hvis det oppstår problemer, kan du feilsøke samtykkemodus.

Google Ads: status for samtykkemodus

Når samtykkemodus er implementert, er det to mulige statuser som kan vises på Diagnostikk-fanen for konverteringer. Du ser et grønt hakemerke hvis statusene er aktive:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. I tabellen over konverteringshandlinger klikker du på en konverteringshandling på nettsted for Google Ads.
  5. På sidemenyen øverst klikker du på Diagnostikk-fanen. Du ser én av statusene for samtykkemodus nedenfor:
    • Samtykkemodus er implementert.
      • Samtykkemodus er implementert, men du har ennå ikke innfridd grensen for konverteringsmodellering. Klikkgrensen for konverteringsmodellering er på 700 annonseklikk i løpet av 7 dager for en domene- og landsgruppering.
    • Samtykkemodus er implementert, og modelleringen er aktivert.
      • Denne statusen vises først sammen med data om økning per domeneland i 4 uker etter startdatoen for modelleringen. Hvis du ikke ser noen økning i løpet av disse 4 ukene, kan det skyldes at du ennå ikke har nådd grensen for innvirkningen samtykkemodus har på resultatene. Dette kan skyldes at samtykkemodus ikke er implementert i minst 7 dager, eller at perioden på 4 uker for å kunne se innvirkningen på modelleringen, er over.
      • Når effekttabellen over modelleringsveksten forsvinner, ser du fortsatt statusen om at samtykkemodus er implementert, og at modelleringen er aktivert. Dette bekrefter at samtykkemodus fungerer.