De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Webflow: uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Analytics en Google Ads. Voer de stappen in dit artikel uit om uw Google Analytics- en Google Ads-accounts in te stellen met Webflow.

Voordat u begint

U heeft uw Google-tag-ID nodig.

De instructies om de Google-tag in te stellen met Webflow zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's).

Als u een tag-ID heeft die begint met AW-

Opmerking: Als u de Google-tag met deze methode wilt instellen, heeft u een betaald siteabonnement nodig. Ontdek meer informatie over Webflow-abonnementen en -prijzen.
  1. Log in op uw Webflow-account.
  2. Zoek in het Dashboard de sitekaart die u wilt bewerken.
  3. Klik op het icoon met 3 stippen en daarna op Settings (Instellingen).
    Een animatie die toont hoe u instellingen opent via Webflow.
  4. Voeg op het tabblad Custom code (Aangepaste code) uw Google-tag toe in het codegedeelte Head (Kop).

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

5. Klik op Save changes (Wijzigingen opslaan).

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Log in op uw Webflow-account.
  2. Zoek in het Dashboard de sitekaart die u wilt bewerken.
  3. Klik op het icoon met 3 stippen en daarna op Settings (Instellingen).
    Een animatie die toont hoe u instellingen opent via Webflow.
  4. Klik op de pagina Settings (Instellingen) op Integrations (Integraties) en voer uw tag-ID in in het vak onder Google Analytics.
    Een screenshot van het Google Analytics-gedeelte in Webflow.
  5. Klik op Save changes (Wijzigingen opslaan).