Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

Square Online: Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Innan du börjar

Du behöver ditt Google-tagg-id.

Anvisningarna för att ställa in Google-taggen skiljer sig åt för tagg-id:n som börjar med AW- (vanligtvis Google Ads-konton) och tagg-id:n som börjar med G- (vanligtvis Google Analytics-egendomar). Följ de anvisningar nedan som motsvarar din tagg.

Om du har ett tagg-id som börjar med AW-

An animation showing how to add new code using Square Online.
  1. Logga in på ditt Square-konto.
  2. Klicka på Online i den vänstra panelmenyn och välj sedan Online i popup-menyn.
  3. Klicka på Settings på sidan Online och välj Tracking Tools i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Add new code på raden Add custom header code.
  5. Ge den anpassade koden ett namn i popup-fönstret Add customer header code och klistra sedan in Google-taggen i rutan Custom code.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

6. Under Where would you like to place this code? bekräftar du att koden ska placeras i <head>-avsnittet.
    An illustration showing how to add custom header code using Square Online.
  7. Klicka på Save (Spara).

Om du har ett tagg-id som börjar med G-

An animation showing how to add new code using Square Online.
  1. Logga in på ditt Square-konto.
  2. Klicka på Online i den vänstra panelmenyn och välj sedan Online i popup-menyn.
  3. Klicka på Settings på sidan Online och välj Tracking Tools i rullgardinsmenyn.
  4. Ange ditt tagg-id under Google Analytics. Ändringarna sparas automatiskt.
    A screenshot showing the tracking tools in Square Online.