G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Updates van de toestemmingsmodus voor verkeer in de Europese Economische Ruimte (EER)

Dit artikel is bedoeld voor klanten die de online en offline oplossingen van Google gebruiken en gegevens krijgen van eindgebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).
Google Ads Tutorials: Maintain tag-based remarketing by capturing consent

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Als onderdeel van Google's voortdurende inzet voor een privacygericht ecosysteem voor digitaal adverteren, versterken we de handhaving van ons Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU. Adverteerders moeten zich houden aan het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU om advertentiepersonalisatie te gebruiken. Vanaf 2024 heeft onze handhavingsmaatregel ook invloed op meetfuncties en is deze van toepassing op gegevens van:

• Websites: tags die gegevens naar Google sturen.
  • Apps: SDK's die gegevens naar Google sturen.
  • Gegevensuploads: tools om gegevens uit niet-Google-bronnen te uploaden, zoals imports van offline conversies of winkelverkopen.

Als u functies voor meting, advertentiepersonalisatie en remarketing wilt blijven gebruiken, moet u toestemming verzamelen voor het gebruik van persoonsgegevens van eindgebruikers in de EER en toestemmingssignalen delen met Google. De vereisten zijn ook van toepassing als u Google Analytics-gegevens gebruikt met een Google-service.

Als een gebruiker uit de EER uw website of app gebruikt en u het gebruikersgedrag meet met Google-tags, moet u keuzes voor gebruikerstoestemming doorgeven aan Google. Met de toestemmingsmodus kunt u de functionaliteit van uw Google-tags aanpassen afhankelijk van de interactie van de bezoeker met de toestemmingsbanner op uw website.

Google heeft de API voor de toestemmingsmodus geüpdatet met 2 extra parameters om u te ondersteunen bij de verzameling van gedetailleerde gebruikerstoestemming:

Naam Type Beschrijving

ad_user_data

tekenreeks

Hiermee wordt toestemming ingesteld om gebruikersgegevens naar Google te sturen voor advertentiedoeleinden.

ad_personalization

tekenreeks

Hiermee wordt toestemming ingesteld voor gepersonaliseerd adverteren.

Opmerking: Als u gepersonaliseerd adverteren uitzet met allow_ad_personalization_signals, krijgt u dezelfde resultaten als wanneer u ad_personalization gebruikt. Als u beide parameters instelt met conflicterende waarden, wordt personalisatie uitgezet. Implementeer ad_personalization om aan de keuzes van gebruikers te voldoen.

Bekijk het referentiemateriaal over de toestemmingsmodus voor een overzicht van alle parameters voor de toestemmingsmodus.

Volgende stappen

Als u een toestemmingsbanner heeft en de toestemmingsmodus gebruikt

• Als u de toestemmingsmodus al gebruikt en niet aan gepersonaliseerd adverteren doet, zoals bijvoorbeeld remarketing, hoeft u niets te doen.
  • Als u op dit moment de toestemmingsmodus gebruikt en gepersonaliseerd adverteren wilt gebruiken:

Als u een toestemmingsbanner heeft en de toestemmingsmodus niet gebruikt

Als u de Google-tag laadt en de toestemmingsmodus niet heeft geïmplementeerd, implementeert u de toestemmingsmodus om alle advertentiemogelijkheden van Google te gebruiken:

• Als u een door Google gecertificeerd platform om toestemming te beheren (CMP) gebruikt, zet u de toestemmingsmodus aan in uw bannerinstellingen.
  • Als u ervoor zorgt dat uw Google-tags pas worden geladen als een gebruiker interactie heeft met uw toestemmingsbanner, kan Google de keuzes voor gebruikerstoestemming niet verifiëren. Dat kan leiden tot verlies van gegevens.

Als u geen toestemmingsbanner heeft en de toestemmingsmodus niet gebruikt

1. Ontdek waarom het belangrijk is om de toestemming van gebruikers te beheren.
  2. Als u verouderde tagtypen gebruikt, voert u een upgrade uit naar gtag.js of Google Tag Manager.
  3. Stel een toestemmingsbanner in op uw website. Als u een banner kiest die wordt geleverd door een door Google gecertificeerde partner, zet u de toestemmingsmodus aan in de bannerinstellingen.

Als u besluit uw eigen banner te maken, implementeert u de toestemmingsmodus handmatig.