G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Gjenbruk konfigurasjonsinnstillinger i Google Tag Manager

Denne siden er myntet på brukere som vedlikeholder Google-taggen i Google Tag Manager, og som vil definere delte konfigurasjonsinnstillinger som er gyldige for flere Google-tagger.

Hva er en variabel for konfigurasjonsinnstillinger?

Du kan gjenbruke konfigurasjonsinnstillinger i flere Google-tagger med en Google-taggen: konfigurasjonsinnstillinger-variabel. Tenk deg for eksempel at du publiserer nettstedet ditt på flere språk, og at du vil segmentere målgruppen etter språket de bruker. Du kan opprette en konfigurasjonsvariabel med en language-parameter (språk) og bruke den i alle Google-taggene i stedet for å oppdatere hver enkelt tag manuelt.

Slik konfigurerer du en variabel for konfigurasjonsinnstillinger

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en ny variabel for konfigurasjonsinnstillinger:

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Åpne Variabler-menyen til venstre i arbeidsområdet.
  3. Opprett en ny brukerdefinert variabel.
  4. Velg Google-taggen: konfigurasjonsinnstillinger-variabelen under Konfigurasjon av variabler.
  5. Legg til parameterne du vil gjenbruke. Du finner en tabell med forhåndsdefinerte parametere nedenfor. Hvis ingen av disse behovene dekker behovene dine, kan du opprette en egendefinert parameter. Skriv inn et navn i Navn-feltet.
  6. Gi variabelen et navn, og klikk på Lagre.

Gjenbruk innstillinger i Google-tagger

1. Åpne Tagger-menyen til venstre i arbeidsområdet ditt.
  2. Velg Google-taggen der du vil bruke en innstillingsvariabel.
  3. Gjenbruk innstillinger:
    • Du kan gjenbruke konfigurasjonsinnstillinger ved å velge en Google-taggen: konfigurasjonsinnstillinger-variabel fra rullegardinlisten.
    • For å gjenbruke innstillinger for delte hendelser må du velge en Google-tag: hendelsesinnstillinger-variabel fra rullegardinlisten.
    • Klikk på Vis arvede parametere for å se hvilke parametere som ble arvet fra innstillingsvariabelen.
    • Klikk på Rediger hvis du bare vil endre en parameter Google-taggen har arvet.
    • Klikk på Tilbakestill hvis du vil tilbakestille en arvet parameter som er redigert.
  4. Lagre taggen, og publiser beholderen.

Gyldige parametere for konfigurasjonsinnstillinger

I tabellen nedenfor finner du forhåndsdefinerte parametere og hvilke produkter du kan bruke dem med (angitt med x).

Navn Type Standardverdi Beskrivelse Google Ads GA4 Merchant Center
ads_data_redaction boolsk
false
Parametere for samtykkemodus som fjerner identifikatorer for annonseklikk (f.eks. &gclid, &dclid eller &wbraid) fra alle forespørsler når samtykke ikke gis. x
allow_ad_personalization_signals boolsk
true
Angi som «false» (usann) hvis du vil slå av funksjonene for personlig tilpasning av annonser. x x x
allow_google_signals boolsk true Standardverdien er true. For å slå av alle annonseringsfunksjonene, angi false som allow_google_signals. x x
allow_interest_groups boolsk
true
Et API for Privacy Sandbox der du kan velge bort lagring av data om interessegrupper. x x x
campaign_content streng udefinert Brukes til A/B-testing og innholdsmålrettede annonser. Bruk campaign_content for å skille mellom annonsene eller linkene som peker til den samme nettadressen.
Merk: Hvis du angir denne verdien, overstyres utm_content-søkeparameteren.
  x x
campaign_id streng udefinert Brukes for å identifisere hvilken kampanje denne henvisningen viser til. Bruk campaign_id for å identifisere den aktuelle kampanjen.
Merk: Hvis du angir denne verdien, overstyres utm_id-søkeparameteren.
  x x
campaign_medium streng udefinert Bruk campaign_medium til å identifisere et medium, for eksempel e-post eller kostnad per klikk.
Merk: Hvis du angir denne verdien, overstyres utm_medium-søkeparameteren.
  x x
campaign_name streng udefinert Brukes i analyser av søkeord. Bruk campaign_name til å identifisere en bestemt produktpromotering eller strategisk kampanje.
Merk: Hvis du angir denne verdien, overstyres utm_name-søkeparameteren.
  x x
campaign_source streng udefinert Bruk campaign_source til å identifisere en søkemotor, navnet på et nyhetsbrev eller en annen kilde.
Merk: Hvis du angir denne verdien, overstyres utm_source-søkeparameteren.
  x x
campaign_term streng udefinert Brukes for betalt søk. Bruk campaign_term til å merke søkeordene for denne annonsen.
Merk: Hvis du angir denne verdien, overstyres utm_term-søkeparameteren.
  x x
client_id streng En tilfeldig generert verdi for hver bruker. Identifiserer en nettleserforekomst pseudonymt. Denne verdien lagres som standard som en del av Analytics-informasjonskapselen fra førstepart, med utløpsdato etter to år.   x
content_group streng udefinert Med innholdsgrupper kan du kategorisere sider og skjermer i egendefinerte sett. Finn ut mer om innholdsgrupper.   x
conversion_linker boolsk
true
Med denne parameteren kan du velge bort konverteringstilknytning for Google Ads og Floodlight. Når innstillingen er false (usann), kan du velge bort tilknytning av konverteringer. x
cookie_domain streng
'auto'
Spesifiserer domenet hvor Analytics-informasjonskapselen lagres.
Du kan angi informasjonskapselen uten å angi noe domene ved å bruke verdien 'none' (ingen).
Angi som 'auto' (standardverdien) for å angi informasjonskapselen på toppdomenet og i ett underdomene (eTLD +1). Hvis for eksempel cookie_domain er angitt som 'auto', bruker https://example.com example.com som domenet, og https://subdomain.example.com bruker også example.com som domenet.
x x x
cookie_expires tall
63072000
Hver gang det sendes et treff til Google Analytics, blir informasjonskapselens utløpstid oppdatert til det nåværende klokkeslettet plus verdien i cookie_expires-feltet (informasjonskapselens utløsptid). Dette innebærer at hvis du bruker standardtiden på to år (63072000 sek), og en bruker besøker nettstedet ditt hver måned, utløper informasjonskapselen aldri. Hvis du angir tidsverdien til cookie_expires som 0 (null) sekunder, gjøres informasjonskapselen om til en øktbasert informasjonskapsel som utløper så fort den aktuelle økten i nettleseren avsluttes. Merk: Hvis du legger inn en for kort utløpstid for informasjonskapselen, blir antallet brukere kunstig høyt, mens kvaliteten på målingen faller. x x x
cookie_flags streng udefinert Føyer til ekstra flagg i informasjonskapselen når angitt. Flagg må atskilles med semikolon. Les artikkelen om hvordan du skriver nye informasjonskapsler for å se noen eksempler på flagg som skal angis. x x x
cookie_path streng
'/'
Angir underbanen som brukes til å lagre informasjonskapselen for Google-taggen. x x x
cookie_prefix streng udefinert Angir et prefiks foran navnene på Google Ads- og Analytics-informasjonskapsler. Du kan for eksempel endre navnene på Google Ads-informasjonskapsler som begynner med _gcl_aw, til <ønsket-prefiks>_aw. x x x
cookie_update boolsk
true
Når cookie_update er angitt som true (sann):
  • GA4 og Merchant Center oppdaterer informasjonskapsler ved hver sideinnlasting. Med dette oppdateres også utløpstiden til informasjonskapslene ut fra det siste besøket på nettstedet. Hvis utløpstiden for informasjonskapslene for eksempel er etter én uke og en bruker besøker nettstedet via den samme nettleseren hver 5. dag, blir utløpstiden til informasjonskapselen oppdatert ved hvert besøk, og i prinsippet utløper den aldri.
  • Google Ads og Floodlight oppdaterer informasjonskapslene med den opprinnelige utløpsdatoen, slik at den fortsatt er relevant for det første besøket.
Når denne verdien er angitt som false (usann), blir ikke informasjonskapsler oppdatert ved hver sideinnlasting. Dermed styres utløpstiden for informasjonskapslene av tidspunktet da brukeren besøkte nettstedet for første gang.
x x x
customer_lifetime_value streng udefinert Angir et tidsrom der en kunde regnes som en returnerende kunde. x
groups streng udefinert Du kan opprette en gruppe av mål (f.eks. produkter, kontoer og områder) og deretter rute hendelser til denne gruppen. For å sende hendelser til en gruppe må du angi send_to-parameteren i en hendelsestag. x x x
ignore_referrer boolsk
false
Verdien true bør angis for å indikere at henvisningsadressen ikke skal vises som trafikkilde. Finn ut når du skal bruke dette feltet.   x x
language streng navigator.language Angir brukerens språkinnstillinger. x x x
new_customer boolsk udefinert Rapporterer anskaffelse av nye kunder i Google Ads-kampanjene dine. Du finner implementeringsdetaljer i brukerstøtten for Google Ads. x
page_hostname streng location.hostname Angir vertsnavnet for nettstedet ditt. Med denne parameteren kan du overstyre den automatiske verdien.   x x
page_location streng document.location Angir hele nettadressen til siden. Med denne parameteren kan du overstyre den automatiske verdien. x x x
page_path streng location.pathname Angir sidebanen (strengen etter /). Med denne parameteren kan du overstyre den automatiske verdien.   x x
page_referrer streng document.referrer Angir hvilken henvisningskilde som førte trafikk til siden. Denne verdien brukes også til å beregne trafikkilden. Med denne parameteren kan du overstyre den automatiske verdien. x x x
page_title streng document.title Tittelen på siden eller dokumentet. Med denne parameteren kan du overstyre den automatiske verdien. x x x
send_page_view boolsk
true
Verdien false (usann) bør angis for å forhindre at standardkodebiten sender page_view-hendelser.   x
screen_resolution streng window.screen Angir skjermoppløsningen. Skal være to positive heltall atskilt med x. For en skjerm på 800 x 600 piksler blir for eksempel verdien «800x600». Beregnes ut fra brukerens window.screen-verdi.   x x
server_container_url streng udefinert Angir nettadressen til en tag-tjener. Finn ut mer om tagging på tjenersiden. x x x
user_id streng udefinert Angir en kjent identifikator for en bruker som leveres av nettstedeieren/bibliotekbrukeren. Det kan ikke være personlig identifiserende informasjon (PII). Verdien skal aldri lagres i Google Analytics-informasjonskapsler eller annen Analytics-basert lagringsplass. Tegngrense = 256.   x
user_properties objekt udefinert Brukeregenskaper er attributter som kan brukes til å beskrive segmenter av brukerbasen din, for eksempel språkinnstillinger eller geografiske posisjoner. Opptil 25 ekstra brukeregenskaper kan konfigureres per prosjekt. Finn ut hvordan du konfigurerer brukeregenskaper.   x