G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Määritysasetusten uudelleenkäyttö Google Tag Managerissa

Tämä sivu on tarkoitettu käyttäjille, jotka ylläpitävät Google‑tagia Google Tag Managerissa ja jotka haluavat määrittää jaettuja määritysasetuksia, joita voidaan käyttää useissa Google‑tageissa.

Mikä on määritysasetusten muuttuja?

Voit käyttää määritysasetuksia useissa Google‑tageissa käyttämällä Google‑tag: Määritysasetukset ‐muuttujaa. Oletetaan esimerkiksi, että julkaiset verkkosivustosi useilla eri kielillä ja haluat segmentoida yleisöt kielen mukaan. Voit luoda määritysmuuttujan language‑parametrilla ja käyttää sitä Google‑tageissa sen sijaan, että päivittäisit jokaisen tagin manuaalisesti.

Määritysasetusten muuttujan määrittäminen

Uuden määritysasetusten muuttujan luominen:

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Avaa työtilan vasemmalta puolelta Muuttujat‑valikko.
  3. Luo uusi käyttäjän määrittämä muuttuja.
  4. Valitse Muuttujan määritys ‐kohdasta Google‑tagi: Määritysasetukset ‑muuttuja.
  5. Lisää parametrit, joita haluat käyttää uudelleen. Ennalta määritetyt parametrit löytyvät alla olevasta taulukosta. Jos mikään näistä ei sovi tarpeisiisi, voit aina luoda oman parametrin. Kirjoita Nimi‑kenttään haluamasi nimi.
  6. Nimeä muuttuja ja valitse Tallenna.

Asetusten käyttäminen uudelleen Google‑tagissa

1. Avaa työtilan vasemmasta reunasta Tagit‑valikko.
  2. Valitse se Google‑tagi, johon haluat lisätä asetusmuuttujan.
  3. Käytä aiempia asetuksia:
    • Jos haluat käyttää aiempia Määritysasetuksia uudelleen, valitse avattavasta listasta Google‑tagi: Määritysasetukset ‐muuttuja.
    • Jos haluat käyttää Jaettuja tapahtuma‑asetuksia uudelleen, valitse avattavasta luettelosta Google‑tagi: Tapahtuma‑asetukset ‑muuttuja.
    • Jos haluat nähdä, mitä parametreja on peritty asetusmuuttujalta, klikkaa Näytä perityt asetukset.
    • Jos haluat muokata perittyä parametria vain Google‑tagia varten, klikkaa Muokkaa .
    • Voit palauttaa muokatun perityn parametrin valitsemalla Nollaa .
  4. Tallenna tagi ja Julkaise säilö.

Määritysasetusten kelvolliset parametrit

Seuraavassa taulukossa on lueteltu ennalta määritetyt parametrit ja tuotteet, joiden kanssa voit käyttää niitä (merkitty x‑merkillä).

Nimi Tyyppi Oletusarvo Kuvaus Google Ads GA4 Kauppiaskeskus
ads_data_redaction looginen
false
Suostumustilan parametri, joka poistaa mainoksen klikkausten tunnisteet (esim. &gclid, &dclid ja &wbraid) kaikista pyynnöistä, kun suostumus evätään. x
allow_ad_personalization_signals looginen
true
Määritetty epätodeksi (false) mainosten personointiominaisuuksien käytöstä poistamiseksi. x x x
allow_google_signals looginen true Oletusarvo on true. Jos haluat poistaa kaikki mainontaominaisuudet käytöstä, aseta allow_google_signals-arvoksi false. x x
allow_interest_groups looginen
true
Privacy Sandbox API ‐asetus, joka sallii kiinnostusryhmädatan tallentamisen poistamisen käytöstä. x x x
campaign_content merkkijono määrittämätön Käytetään A/B‑testauksessa ja sisältökohdistetuissa mainoksissa. Käytä campaign_content‑parametria erottelemaan samaan URL‑osoitteeseen suunnattuja mainoksia ja linkkejä.
Huom. Tämän arvon asettaminen ohittaa utm_content‑kyselyparametrin.
  x x
campaign_id merkkijono määrittämätön Käytetään sen kampanjan tunnistamiseen, johon viittaus viittaa. Voit tunnistaa tietyn kampanjan campaign_id‑parametrin avulla.
Huom. Tämän arvon asettaminen ohittaa utm_id‑kyselyparametrin.
  x x
campaign_medium merkkijono määrittämätön Käytä campaign_medium‑parametria tulotavan, kuten sähköpostin tai klikkauskohtaisen hinnan tunnistamiseen.
Huom. Tämän arvon asettaminen ohittaa utm_medium‑kyselyparametrin.
  x x
campaign_name merkkijono määrittämätön Käytetään avainsana‑analyysissä. Käytä campaign_name‑parametria tietyn tuotteen tai strategisen kampanjan tunnistamiseen.
Huom. Tämän arvon asettaminen ohittaa utm_name‑kyselyparametrin.
  x x
campaign_source merkkijono määrittämätön Käytä campaign_source‑parametria hakukoneen, uutiskirjeen nimen tai muun lähteen tunnistamiseen.
Huom. Tämän arvon asettaminen ohittaa utm_source‑kyselyparametrin.
  x x
campaign_term merkkijono määrittämätön Käytetään maksetuissa hauissa. Käytä campaign_term‑parametria mainoksen avainsanojen määrittämiseen.
Huom. Tämän arvon asettaminen ohittaa utm_term‑kyselyparametrin.
  x x
client_id merkkijono Satunnaisesti kullekin käyttäjälle luotava arvo. Tunnistaa selainesiintymän pseudonyymisti. Tätä arvoa säilytetään osana ensimmäisen osapuolen Analytics-evästettä, joka vanhenee kahden vuoden kuluttua.   x
content_group merkkijono määrittämätön Sisältöryhmien avulla voit luokitella sivuja ja näkymiä omiin ryhmiin. Lue lisää sisältöryhmistä.   x
conversion_linker looginen
true
Käytä tätä parametria, jos haluat poistaa Google Adsin ja Floodlightin konversioiden linkityksen käytöstä. Jos arvo on false, voit poistaa konversioiden linkityksen käytöstä. x
cookie_domain merkkijono
'auto'
Tämä määrittää verkkotunnuksen, johon analytiikkaeväste tallennetaan.
Jos haluat asettaa evästeen määrittämättä verkkotunnusta, valitse 'none'.
Aseta arvoksi 'auto' (oletusarvo), jos haluat asettaa evästeen ylätason verkkotunnukseen ja yhteen aliverkkotunnukseen (eTLD +1). Jos esimerkiksi cookie_domain‑arvoksi on määritetty 'auto', https://example.com käyttää verkkotunnuksen muotoa example.com ja myös https://subdomain.example.com käyttää verkkotunnuksen muotoa example.com.
x x x
cookie_expires luku
63072000
Aina kun osuma lähetetään Google Analyticsiin, evästeen vanhenemisajaksi muutetaan nykyinen aika, johon lisätään cookie_expires‑kentän arvo. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sivustollasi on käytössä oletusaika eli kaksi vuotta (63072000 sekuntia) ja käyttäjä käy sivustollasi joka kuukausi, eväste ei vanhene koskaan. Jos asetat cookie_expires‑arvoksi 0 (nolla) sekuntia, eväste muuttuu istuntopohjaiseksi evästeeksi ja vanhenee, kun nykyinen selainistunto päättyy. Varoitus: Jos asetat evästeen vanhentumaan liian nopeasti, käyttäjien määrä kasvaa ja mittauksen laatu heikkenee. x x x
cookie_flags merkkijono määrittämätön Liittää evästeeseen merkintöjä. Merkinnät on erotettava toisistaan puolipisteillä. Katso esimerkkejä lisättävistä merkinnöistä uuden evästeen kirjoittamista käsittelevästä kohdasta. x x x
cookie_path merkkijono
'/'
Tämä määrittää alipolun, johon Google‑tagin eväste tallennetaan. x x x
cookie_prefix merkkijono määrittämätön Tämä määrittää etuliitteen, joka lisätään mainos‑ ja analytiikkaevästeiden nimiin. Voit esimerkiksi nimetä _gcl_aw‑alkuiset mainosevästeet uudelleen alkamaan etuliitteellä <your-prefix>_aw. x x x
cookie_update looginen
true
Kun cookie_update‑arvoksi on asetettu true:
  • GA4 ja Kauppiaskeskus päivittävät evästeet jokaisen sivun lataamisen yhteydessä. Tämä päivittää evästeen vanhentumisen suhteessa viimeisimpään sivustokäyntiin. Jos esimerkiksi evästeiden vanhenemisajaksi on asetettu viikko ja käyttäjä vierailee sivustolla samalla selaimella viiden päivän välein, evästeen vanhenemisaika päivittyy joka käynnillä eikä se vanhene koskaan.
  • Google Ads ja Floodlight päivittävät evästeet alkuperäisen viimeisen voimassaolopäivän mukaan, joten ne määräytyvät edelleen ensimmäisen käyntikerran mukaan.
Jos arvo on false, evästeet eivät päivity sivun lataamisen yhteydessä. Tämän seurauksena evästeet vanhenevat sen mukaan, milloin käyttäjä on ensimmäisen kerran käynyt sivustolla.
x x x
customer_lifetime_value merkkijono määrittämätön Määrittää ajanjakson, jonka aikana asiakas lasketaan palaavaksi asiakkaaksi. x
groups merkkijono määrittämätön Voit luoda ryhmän (esim. tuotteet, tilit ja mittauskokonaisuudet) ja reitittää tapahtumat kyseiseen ryhmään. Jotta voit lähettää tapahtumia ryhmälle, sinun on lisättävä tapahtumatagiin send_to‑parametri. x x x
ignore_referrer looginen
false
Aseta arvoksi true osoittaaksesi Analyticsille, että viittaavaa sivua ei tule näyttää liikenteen lähteenä. Lue lisää siitä, milloin tätä kenttää kannattaa käyttää.   x x
language merkkijono navigator.language Tämä määrittää käyttäjän kieliasetuksen. x x x
new_customer looginen määrittämätön Tämä raportoi uusasiakashankinnan Google Ads ‐kampanjoista. Lue lisää Google Ads ‐ohjeista. x
page_hostname merkkijono location.hostname Tämä määrittää sivustosi isäntänimen. Tämän parametrin avulla voit ohittaa automaattisen arvon.   x x
page_location merkkijono document.location Tämä määrittää sivun koko URL‑osoitteen. Tämän parametrin avulla voit ohittaa automaattisen arvon. x x x
page_path merkkijono location.pathname Tämä määrittää sivun polun (merkkijono /‑merkin jälkeen).Tämän parametrin avulla voit ohittaa automaattisen arvon.   x x
page_referrer merkkijono document.referrer Tämä määrittää, mikä viittauslähde toi liikennettä sivulle. Arvoa käytetään myös liikenteen lähteen laskemiseen. Tämän parametrin avulla voit ohittaa automaattisen arvon. x x x
page_title merkkijono document.title Tämä on sivun tai dokumentin nimi. Tämän parametrin avulla voit ohittaa automaattisen arvon. x x x
send_page_view looginen
true
Aseta arvoksi false, jos haluat estää oletuskoodinpätkää lähettämästä page_view-tapahtumaa.   x
screen_resolution merkkijono window.screen Tämä määrittää näytön resoluution. Siinä on oltava kaksi positiivista kokonaislukua, jotka on erotettu x:llä. Jos näyttö on esimerkiksi 800 x 600 pikseliä, arvo on 800x600. Laskettu käyttäjän window.screen‑arvosta.   x x
server_container_url merkkijono määrittämätön Määrittää taggauspalvelimen URL-osoitteen. Lue lisää palvelinpuolen taggauksesta. x x x
user_id merkkijono määrittämätön Määrittää käyttäjälle tunnetun tunnisteen, joka on saatu sivuston omistajalta / kirjaston käyttäjältä. Se ei saa sisältää HTT-tietoja (henkilökohtaisia tunnistetietoja). Arvoa ei saa koskaan säilyttää Google Analytics ‑evästeissä tai muussa Analyticsin tarjoamassa tallennustilassa. Merkkirajoitus = enintään 256.   x
user_properties Objekti määrittämätön Käyttäjän ominaisuudet ovat määritteitä, joilla voidaan kuvata käyttäjäsegmenttejä, esimerkiksi heidän kieliasetuksensa tai maantieteellinen sijaintinsa. Voit määrittää yhdelle projektille enintään 25 käyttäjän lisäominaisuutta. Lue lisää käyttäjän ominaisuuksien käyttöönotosta.   x