Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

BigCommerce: Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Innan du börjar

Du kan integrera ditt BigCommerce-konto med Google Ads eller Google Analytics utan kostnad. Du behöver ett giltigt BigCommerce-konto för att konfigurera integreringen.

Anvisningarna för att ställa in Google-taggen skiljer sig åt för tagg-id:n som börjar med AW- (vanligtvis Google Ads-konton) och tagg-id:n som börjar med G- (vanligtvis Google Analytics-egendomar). Följ de anvisningar nedan som motsvarar din tagg.

Om du har ett tagg-id som börjar med AW-

Obs! Din fysiska lokal måste konfigureras och startas för att integrera din webbplats med en Google-tagg.

1. Gå till Apps.
  2. Öppna Marketplace och klicka på knappen BigCommerce.com/Apps för att öppna Marketplace.
  3. Sök efter Google Ads and Listings (Google Ads och uppgifter) i sökrutan och klicka på appen Ads and Listings on Google.
  4. Klicka på Get this app (skaffa denna app) på nästa skärm.
  5. Klicka på Log in (logga in) för att logga in på butiken.
  6. Klicka på Install (installera).
  7. Granska villkoren, markera rutan och klicka på Confirm (bekräfta).Animationen vägleder dig genom steg 1 av 3 när du ställer in Google-taggen i BigCommerce.
  8. Nu är det dags att konfigurera appen. Börja med att välja din fysiska lokal och ditt land. Klicka sedan på Continue (fortsätt)
    • Obs! Din fysiska lokal måste konfigureras och startas för att du ska kunna fortsätta.
  9. Klicka sedan på Sign in with Google (logga in med Google). Då öppnas ett popup-fönster där du kan ge nödvändig behörighet.
  10. Klicka på Continue (fortsätt) när du är ansluten.
  11. Välj ett Google Merchant-konto som är kopplat till ditt Google-konto i rullgardinsmenyn och klicka på Connect (anslut). Du kan även skapa ett nytt Merchant Center-konto genom att klicka på Create new account (skapa nytt konto).
  12. Klicka på Continue (fortsätt) när du är ansluten.
  13. Välj ett Google Ads-konto som är kopplat till ditt Google-konto i rullgardinsmenyn och klicka på Connect (anslut). Du kan även skapa ett nytt Ads-konto genom att klicka på Create new account (skapa nytt konto).
  14. När du är ansluten klickar du på Activate channel (aktivera kanal).Animationen vägleder dig genom steg 2 av 3 när du ställer in Google-taggen i BigCommerce.
  15. Ditt konto är nu konfigurerat för Google Ads.

Om du har ett tagg-id som börjar med G-

1. Logga in på ditt BigCommerce-konto.
  2. När du är inloggad klickar du på Settings (inställningar) på panelen till vänster. Animationen vägleder dig genom steg 3 av 3 när du ställer in Google-taggen i BigCommerce.
  3. Scrolla ned på listan över inställningar och välj Data Solutions (datalösningar).
  4. Klicka på Connect (anslut) på samma rad som Google Analytics under Web Analytics (webbanalys).
  5. Klistra in Google-taggen i rutan och tryck på Connect (anslut).
  6. Nu har du implementerat Google-taggen på din BigCommerce-webbplats.