De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

BigCommerce: uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

Voordat u begint

U kunt uw BigCommerce-account kosteloos integreren met Google Ads of Google Analytics. U heeft een geldig BigCommerce-account nodig om de integratie in te stellen.

De instructies om de Google-tag in te stellen zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's). Volg de onderstaande instructies voor uw tag.

Als u een tag heeft die begint met AW-

Opmerking: Uw etalage moet zijn ingesteld en gelanceerd om uw site te integreren met een Google-tag.

1. Ga naar Apps.
  2. Open Marketplace en klik op de knop BigCommerce.com/Apps om de Marketplace te openen.
  3. Zoek in het zoekvak naar 'Google-advertenties en vermeldingen' en klik op de app Advertenties en vermeldingen op Google.
  4. Klik op het volgende scherm op Deze app downloaden.
  5. Klik op Inloggen om in te loggen bij uw winkel.
  6. Klik op Installeren.
  7. Controleer de voorwaarden, vink het selectievakje aan en klik op Bevestigen.Deze animatie leidt u door stap 1 van 3 om uw Google-tag in te stellen in BigCommerce.
  8. Nu is het tijd om de app in te stellen. Selecteer eerst uw etalage en land, en klik op Doorgaan.
    • Opmerking: U moet uw etalage instellen en lanceren om door te gaan.
  9. Klik daarna op Inloggen met Google. Er wordt dan een pop-upvenster geopend waarin u de vereiste rechten kunt verlenen.
  10. Klik op Doorgaan als de koppeling is gemaakt.
  11. Kies in het dropdownmenu een Google Merchant-account dat aan uw Google-account is gekoppeld en klik op Koppelen. U kunt ook een nieuw Merchant Center-account maken door op Nieuw account maken te klikken.
  12. Klik op Doorgaan als de koppeling is gemaakt.
  13. Kies in het dropdownmenu een Google Ads-account dat aan uw Google-account is gekoppeld en klik op Koppelen. U kunt ook een nieuw Google Ads-account maken door op Nieuw account maken te klikken.
  14. Klik daarna op Kanaal activeren.Deze animatie leidt u door stap 2 van 3 om uw Google-tag in te stellen in BigCommerce.
  15. Uw account is nu ingesteld voor Google Ads.

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Log in op uw BigCommerce-account.
  2. Nadat u bent ingelogd, klikt u op Instellingen in het linkerdeelvenster. Deze animatie leidt u door stap 3 van 3 om uw Google-tag in te stellen in BigCommerce.
  3. Scroll omlaag in de lijst van instellingen en kies Gegevensoplossingen.
  4. Klik op Koppelen in dezelfde rij als Google Analytics onder Webanalyse.
  5. Plak de Google-tag in het daarvoor bestemde vak en klik op Koppelen.
  6. U heeft nu uw Google-tag geïmplementeerd op uw BigCommerce-site.