De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Uw Google-tag instellen op WordPress met Site Kit

Google heeft een officiële WordPress-plug-in ontwikkeld: Site Kit. Met Site Kit kunt u eenvoudig belangrijke Google-producten instellen, waaronder Google Tag Manager, waardoor u gedegen en up-to-date advies krijgt over hoe u goede resultaten kunt behalen op het web. Bekijk de lijst met Google-producten die u kunt activeren in Site Kit.

1. Log in op uw WordPress-website.
  2. Zorg ervoor dat uw site openbaar toegankelijk is. Dit betekent dat uw site niet in de onderhoudsstand staat of alleen toegankelijk is met een wachtwoord.
  3. Klik in het linkernavigatiemenu op Plugins (plug-ins).
  4. Klik bovenaan de pagina Plugins op Add new (nieuwe toevoegen) en zoek naar Site Kit.
  5. Klik op Nu installeren (nu installeren) op de kaart Site Kit by Google. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar de plug-in Site Kit van Google in WordPress.
  6. Klik nadat de plug-in is geïnstalleerd, op Plugins in het menu aan de linkerkant.
  7. Klik onder Site Kit by Google op Activate (activeren). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u de plug-in Site Kit van Google activeert in WordPress.
  8. Zodra de plug-in is geactiveerd, klikt u aan de linkerkant op Site Kit.
  9. Klik op Inloggen met GoogleEen geanimeerde gif die aangeeft hoe u inlogt met Google als u Site Kit instelt in WordPress.
  10. Klik op Inloggen met GoogleInloggen met Google om Site Kit in te stellen in WordPress.
  11. Selecteer het Google-account met een bestaande Google Ads- of Google Analytics-property. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een Google-account kiest om door te gaan naar Site Kit.
  12. Nadat u toestemming heeft gegeven, moet u bevestigen dat u de eigenaar van de site bent door op Proceed (doorgaan) te klikken.
  13. Geef toegang tot Google-accountgegevens door op Allow (toestaan) te klikken.
  14. Klik op Add site (site toevoegen) om de site toe te voegen aan Search Console. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u site-eigendom verifieert en Site Kit instelt in WordPress.
  15. De plug-in is nu ingesteld.
  16. Klik op Go to my Dashboard (naar mijn dashboard) om door te gaan.
  17. Selecteer in het menu aan de linkerkant Site Kit en dan op Dashboard.
  18. Klik in het gedeelte Analytics op Connect Service (service koppelen). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics koppelt aan WordPress via Site Kit.
  19. Log in met het eerder gebruikte Google-account. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een Google-account kiest om door te gaan naar Site Kit.
  20. Verleen aanvullende rechten door op Doorgaan te klikken. Site Kit extra toegang geven tot uw Google-account en Google Analytics blijven koppelen aan WordPress.
  21. Kies uw bestaande Analytics-property en klik op Analytics instellenEen geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics instelt in WordPress.
  22. Analytics is nu ingesteld.
  23. Als u Google Ads wilt toevoegen, gaat u naar de instellingen van Site Kit door in het linkermenu op Settings (instellingen) te klikken.
  24. Klik op Site Kit.
  25. Klik om het gedeelte Analytics uit te vouwen en klik onderaan op Edit (bewerken). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics-instellingen bewerkt in WordPress.
  26. Plak uw AdWords-conversie-ID (AW-) in het daarvoor bestemde vak en klik op Wijzigingen bevestigenEen geanimeerde gif die aangeeft hoe u uw Ads-conversie-ID opgeeft in WordPress.