Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

WooCommerce: Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Anvisningarna för att ställa in Google-taggen skiljer sig åt för tagg-id:n som börjar med AW- (vanligtvis Google Ads-konton) och tagg-id:n som börjar med G- (vanligtvis Google Analytics-egendomar). Följ de anvisningar nedan som motsvarar din tagg.

Om du har ett tagg-id som börjar med AW-

Innan du börjar

Du kan integrera ditt Woo-konto med Google Ads eller Google Analytics utan kostnad. För att kunna ställa in integreringen behöver du

• en giltig Google-inloggning
  • en JavaScript-kodruta från Google
  • ett aktivt WooCommerce-konto.

Integreringen är inbyggd i WooCommerce och gör det möjligt att spåra konverteringar i form av försäljningar och sidvisningar. Efter att ha ställt in integreringen får du åtkomst till ytterligare funktioner (bland annat förbättrad e-handel). Läs mer om konverteringstyper i Google Ads.

WooCommerce använder ett eget Google Ads-plugin som installeras separat från grundinstallationen. Följ stegen nedan för att installera plugin-programmet och ställa in spårningstaggar.

1. Logga in på administratörskonsolen i WordPress.
  2. Klicka på Plugins (plugins) på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Add New (lägg till ny) på sidan Plugins.
  4. Skriv ”Google Listings & Ads” på sidan Plugins under Search Results (sökresultat) och klicka på Install Now (Installera nu). När du har klickat på Install Now (installera nu) förs du automatiskt till konfigureringen.
  5. Klicka på Start Listing Products (börja lista produkter) för att komma igång.
  6. Klicka på Connect för att ansluta din webbplats till WordPress.
  7. Ange din WordPress-adress eller ditt användarnamn och klicka på Continue.
  8. Ange din e-postadress eller ditt användarnamn och lösenord och klicka på Log In.
  9. Godkänn länken till WordPress.
  10. Länka till Google genom att klicka på Connect (anslut).
  11. Välj ditt Google-konto.
  12. Ge WooCommerce åtkomst till ditt Google-konto.
  13. Välj den katalog du vill använda och klicka på Connect (anslut).
  14. När katalogen har länkats klickar du på Continue.
  15. Välj en målgrupp och klicka på Continue.
  16. Ange leveransuppgifter och klicka på Continue.
  17. Slutför de sista stegen och klicka på Complete setup (slutför konfigurationen).

Om du har ett tagg-id som börjar med G-

Innan du börjar

Du kan integrera ditt Woo-konto med Google Ads eller Google Analytics utan kostnad. För att kunna ställa in integreringen behöver du

• ett Google-tagg-id
  • ett aktivt WooCommerce-konto.

WooCommerce använder ett eget Google Analytics-plugin som installeras separat från grundinstallationen. Följ stegen nedan för att installera plugin-programmet och ställa in spårningstaggar.

Du kan ställa in taggar för konverteringsspårning och mäta beteendedata på din webbplats med Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i den här artikeln för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto via WooCommerce.

1. Logga in på administratörskonsolen i WordPress.
  2. Klicka på Plugins (plugins) på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Add New (lägg till ny) på sidan Plugins.
  4. Skriv in WooCommerce Google Analytics på sidan Plugins och klicka på Install Now (installera nu). An animation that shows how to set up Google tag on WooCommerce - Part 1.
  5. När plugin-programmet har laddats ned och installerats klickar du på Installed Plugins (installerade plugins) i rullgardinsmenyn Plugins.
  6. Under WooCommerce Google Analytics Integration klickar du på Activate.
  7. När plugin-programmet har aktiverats läses sidan in igen. Klicka på Settings under plugin-programmet WooCommerce Google Analytics Integration.
  8. Ange ditt Google-tagg-id i rutan och kontrollera att Use Global Site Tag är markerat. Klicka Save Changes (spara ändringar). An animation that shows how to set up Google tag on WooCommerce - Part 2.