"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Woo: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi Woon avulla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida Woo-tilisi Google Adsiin tai Analyticsiin maksutta. Integrointi edellyttää, että olet kirjautunut Googleen, olet saanut Googlelta JavaScript-koodikentän ja sinulla on aktiivinen Woo-tili.

Tämä integraatio on Woossa natiivi, ja sen avulla voit seurata myyntiä tai katselukertoja tärkeinä tapahtumina. Integroinnin jälkeen saat käyttöösi lisäominaisuuksia (kuten tehostetun verkkokaupan).

Jos haluat ottaa Google-tagin käyttöön Woon avulla, seuraa eri ohjeita sen mukaan, onko tagitunnuksesi alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksilla).

Jos tagitunnuksen alussa on "AW-"

Woo käyttää omaa Google Ads ‑liitännäistä, joka asennetaan erikseen perusasennuksesta. Asenna liitännäinen ja ota Google-tagi käyttöön alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Kirjaudu Woo-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun vasemmassa reunassa olevasta valikosta Plugins (Liitännäiset).
  3. Klikkaa Plugins (Liitännäiset) ‑sivulta Add New (Lisää uusi).
  4. Lisää Plugins (Liitännäiset) ‑sivun Search Results (Hakutulokset) ‑kohtaan "Google Listings & Ads" ja klikkaa Install Now (Asenna nyt).
    Huom. Kun olet klikannut Install Now (Asenna nyt), sinut ohjataan käyttöönottoon automaattisesti.
  5. Aloita klikkaamalla Start Listing Products (Aloita tuotteiden listaus).
  6. Yhdistä sivustosi WordPressiin klikkaamalla Connect (Yhdistä).
  7. Lisää WordPress-sähköpostiosoitteesi tai ‑käyttäjätunnuksesi ja klikkaa Continue (Jatka).
  8. Lisää sähköpostiosoitteesi tai käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa Log In (Kirjaudu sisään).
  9. Hyväksy WordPress-yhteys.
  10. Yhdistä Googleen klikkaamalla Connect (Yhdistä).
  11. Valitse Google-tilisi.
  12. Myönnä Woolle pääsy Google-tilillesi.
  13. Valitse käytettävä katalogi ja klikkaa Connect (Yhdistä).
  14. Kun katalogi on yhdistetty, klikkaa Continue (Jatka).
  15. Valitse yleisö ja klikkaa Continue (Jatka).
  16. Lisää toimitustiedot ja klikkaa Continue (Jatka).
  17. Tee viimeiset vaiheet ja klikkaa Complete setup (Viimeistele käyttöönotto).

Jos tagitunnuksen alussa on "G-"

Woo käyttää omaa Google Analytics ‑liitännäistä, joka asennetaan erikseen perusasennuksesta. Asenna liitännäinen ja ota Google-tagi käyttöön alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Kirjaudu Woo-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun vasemmassa reunassa olevasta valikosta Plugins (Liitännäiset).
  3. Klikkaa Plugins (Liitännäiset) ‑sivulta Add New (Lisää uusi).
  4. Lisää Plugins (Liitännäiset) ‑sivun Search Results (Hakutulokset) ‑kohtaan "Woo Google Analytics" ja klikkaa Install Now (Asenna nyt).
  5. Kun liitännäinen on ladattu ja asennettu, klikkaa avattavasta Plugins (Liitännäiset) ‑valikosta Installed Plugins (Asennetut liitännäiset).
  6. Klikkaa Woo Google Analytics Integration (Woon ja Google Analyticsin integrointi) ‑kohdasta Activate (Ota käyttöön).
  7. Kun liitännäinen on otettu käyttöön, Plugins (Liitännäiset) ‑sivu päivittyy. Klikkaa Woo Google Analytics Integration ‑liitännäisen kohdalta Settings (Asetukset).
  8. Lisää Google-tagitunnuksesi sille tarkoitettuun kenttään ja varmista, että Use Global Site Tag (Käytä yleistä sivustotagia) ‑ruutu on valittuna. Klikkaa Save Changes (Tallenna muutokset).