"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

GoDaddy: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Analytics ‐tililläsi GoDaddyn avulla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida GoDaddy-tilisi Google Analyticsiin maksutta ilman liitännäistä. Integrointi edellyttää, että

• olet kirjautunut Googleen
  • sinulla on Google Analyticsin mittaustunnus (Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien "G-"-alkuinen tunnus) tai seurantatunnus (Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksien "UA-"-alkuinen tunnus)
  • sinulla on aktiivinen GoDaddy-tili.

Ohjeet

1. Kirjaudu GoDaddy-tilillesi.
  2. Siirry "Product" (Tuote) ‑sivulle.
  3. Siirry Product-sivulla kohtaan "Websites + Marketing" (Verkkosivustot + markkinointi) ja avaa sivustosi klikkaamalla Manage (Hallinnoi).
  4. Avaa sivustotyökalu klikkaamalla päävalikosta Edit Website (Muokkaa verkkosivustoa).
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Settings (Asetukset).
  6. Valitse "Analytics & Tracking" (Analytiikka ja seuranta) ‐kohdan avattavasta valikosta Google Analytics.
  7. Lisää kenttään mittaustunnus (Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien "G-"-alkuinen tunnus) tai seurantatunnus (Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksien "UA-"-alkuinen tunnus). Muutokset tallentuvat automaattisesti.
  8. Klikkaa Publish (Julkaise).

Tämän jälkeen sinun on odotettava vähintään 24 tuntia, ennen kuin voit kirjautua Google Analytics ‐tilille. 24 tunnin kuluttua voit nähdä sivustoosi liittyvää tärkeiden tapahtumien dataa.