De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Tag-ID: definitie

Een tag-ID is een ID die u op uw pagina plaatst om een bepaalde Google-tag te laden. Voorbeelden van tag-ID's zijn GT-XXXXXXXXX, G-XXXXXXXXX en AW-XXXXXXXXX. Eén Google-tag kan meerdere tag-ID's hebben.

U kunt de Google-tag voor uw hele website instellen en de tag aan meerdere bestemmingen koppelen. Het is dus niet nodig om meerdere tags voor verschillende Google-productaccounts te beheren.

U kunt uw tag-ID vinden onder de Google-tag die links in het Google-taggedeelte van uw Google Ads- of Google Analytics-account staat. Eén tag kan meerdere tag-ID's hebben. Soms ziet u meerdere tag-ID's nadat u tags heeft gecombineerd. De eerste ID is de primaire ID, maar de ID's kunnen door elkaar worden gebruikt als u de Google-tag aan uw website toevoegt. Als u een bestemming verwijdert, worden de bestaande tag-ID's niet gewijzigd.

Een illustratie die laat zien waar u tag-ID's in de Google-tag kunt vinden.