De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Bestemmings-ID: definitie

Een bestemmings-ID is een ID die de bestemming aangeeft, d.w.z. het gekoppelde Google-product zoals Google Ads of Google Analytics. De tag gebruikt deze ID's voornamelijk om bestemmingsspecifieke instellingen te laden en gebeurtenissen door te sturen.

In Google Ads is de bestemmings-ID hetzelfde als de ID voor conversies bijhouden. In Google Analytics is de bestemmings-ID hetzelfde als de metings-ID van uw webgegevensstream.

Voorbeelden: G-12345, AW-98765

Een illustratie die laat zien waar u de bestemmings-ID's in de Google-tag kunt vinden.