De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Uw Google-tag instellen met Typo3

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen met Typo3.

Voordat u begint

U kunt uw account kosteloos integreren met Google Ads of Google Analytics. Wat u nodig heeft om de integratie in te stellen:

Opmerking: Voeg niet meer dan 1 Google-tag toe aan elke pagina van uw website.

Instructies

1. Log in op uw Typo 3-account.
  2. Klik in het linkermenu op Extensions (Extensies).
  3. Selecteer Get Extensions (Extensies downloaden) in het dropdownmenu bovenaan de pagina. Typ dan 'Google Analytics and AdWords' (Google Analytics en AdWords) in het zoekvak en klik op Go (Start).
  4. Klik op het downloadicoon naast het resultaat Google Analytics and AdWords (Google Analytics en AdWords). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u de extensie Google Analytics en AdWords kunt downloaden op Typo3.
  5. Een pop-up in de rechterhoek geeft aan dat de installatie is afgerond.
    Een melding dat de Google Analytics- en AdWords-extensie is geïnstalleerd op Typo3.
  6. Klik op het icoon in de rij onder A/D om te bevestigen dat de extensie is geactiveerd.
    Een screenshot van Google Analytics en AdWords als onderdeel van de geïnstalleerde extensies op Typo3.
  7. Klik links op List (Lijst) en maak een nieuwe map in elke map met gegevens en geef deze een unieke naam, in dit geval Services.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de map en klik op de schakelaar Enable (Aanzetten). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u de gemaakte map Services kunt aanzetten op Typo3.
  9. Klik op de map Services en klik op het plusteken + om een nieuwe record te maken. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een nieuwe record maakt in de map Services op Typo3.
  10. Klik onder Global Site Tag (Algemene sitetag) op Service.
    Een screenshot van de locatie van de map Service onder de map 'Algemene sitetag (gtag.js)' in Typo3.
  11. Vul uw Google-tag-ID in het zoekveld in.
  12. Klik op Save (Opslaan) en dan op Close (Sluiten). Een geanimeerde gif die laat zien hoe u een metings-ID voor Google Ads, AdWords of Analytics toevoegt op Typo3.
  13. Klik op het bliksem-icoon op de werkbalk om het cachegeheugen te wissen. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u het cachegeheugen van Typo3 kunt wissen.
  14. De plug-in kan nu worden ingevoegd op alle pagina's van uw website.