Google Analytics: Konfigurationstaggen för GA4 är nu Google-taggen. GA4-konfigurationstaggar i en webbehållare migreras automatiskt med start i september. Vi gör inga ändringar i den befintliga mätningen och du behöver inte göra något. Läs mer

Plugin-programmet MonsterInsights (WordPress): Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Innan du börjar

Du kan integrera ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto med MonsterInsights (WordPress) utan kostnad. Om du vill ställa in ytterligare funktioner får du följande fördelar med en årsprenumeration på MonsterInsights (WordPress) (kostar 99–400 USD):

• Ett Google Analytics-konto
  • Spårning av e-handel med ett klick
  • Konverteringsspårning
  • Google Optimize-integrering

Anvisningarna för att ställa in Google-taggen skiljer sig åt för tagg-id:n som börjar med AW- (vanligtvis Google Ads-konton) och tagg-id:n som börjar med G- (vanligtvis Google Analytics-egendomar). Följ de anvisningar nedan som motsvarar din tagg.

Om du har ett tagg-id som börjar med AW-

Innan du kan konfigurera MonsterInsights med en AW-tagg måste MonsterInsights konfigureras med Google Analytics.

1. Installera MonsterInsights genom att logga in på WordPress-översikten och klicka på Plugins.En animation som visar hur du lägger till nya pluginprogram i ett Google Analytics-konto.
  2. Sök efter MonsterInsights och klicka på Install Now (installera nu).En förenklad animation av användargränssnittet som visar hur du söker efter plugin-programmet MonsterInsights.
  3. Öppna listan över installerade plugin efter att plugin-programmet har laddats ned och installerats. Klicka på Activate (aktivera) under Google Analytics for WordPress by MonsterInsights.En förenklad skärmbild av användargränssnittet som visar hur du aktiverar plugin-programmet MonsterInsights för Google Analytics.
  4. Klicka på Launch the Wizard (starta guiden) på målsidan.A simplified UI screenshot that highlights how to launch the wizard for MonsterInsights setup.
  5. Slutför installationsguiden. En förenklad animation av användargränssnittet som visar hur du sparar de olika stegen och fortsätter konfigureringen av MonsterInsights-pluginprogrammet för Google Analytics.
  6. När installationsguiden är klar klickar du på Settings (inställningar) under Insights (insikter) och sedan på Publisher (utgivare).En förenklad animation av an vändargränssnittet som visar hur du kommer åt utgivarverktyget i ett Google Ads-konto.
  7. Klistra in ditt Google-tagg-id (till exempel AW-123456789) i avsnittet Ads Tracking.
  8. Klicka på Save changes (spara ändringar) högst upp på sidan.

Om du har ett tagg-id som börjar med G-

1. Om MonsterInsights inte är installerat följer du anvisningarna nedan.
  2. Logga in på WordPress-översikten och klicka på Plugins.En animation som visar hur du lägger till nya pluginprogram i ett Google Analytics-konto.
  3. Sök efter MonsterInsights och klicka på Install Now. (installera nu)En förenklad animation av användargränssnittet som visar hur du söker efter plugin-programmet MonsterInsights.
  4. Öppna listan över installerade plugin efter att plugin-programmet har laddats ned och installerats. Klicka på Activate (aktivera) under Google Analytics for WordPress by MonsterInsights.En förenklad skärmbild av användargränssnittet som visar hur du aktiverar plugin-programmet MonsterInsights för Google Analytics.
  5. Klicka på Launch the Wizard (starta guiden) på målsidan.A simplified UI screenshot that highlights how to launch the wizard for MonsterInsights setup.
  6. Slutför installationsguiden.En förenklad animation av användargränssnittet som visar hur du sparar de olika stegen och fortsätter konfigureringen av MonsterInsights-pluginprogrammet för Google Analytics.