Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Set up and manage consent

Om innvirkningen samtykkemodus har på resultatene

Med samtykkemodus kan du justere funksjonaliteten til Google-taggene ut fra samtykkestatusen de enkelte brukerne har. Dermed kan Google modellere etter hull i antallet konverteringer. Du kan se innvirkningen samtykkemodus har på konverteringsvolumet ditt, ut fra innvirkningen samtykkemodus har på resultatene. Innvirkningsberegningen viser endringer i antallet rapporterte konverteringer som følge av konverteringsmodellering for samtykkemodus for de kvalifiserte landene og domenene dine. Finn ut mer om modellering for samtykkemodus.

Når konverteringsmodelleringen publiseres, kan du se veksten i konverteringsmodellering på domene- og landsnivå på «Diagnostikk»-fanen.

Dette er brukergrensesnittet for innvirkningen samtykkemodus har på resultatene.

Slik kan du finne innvirkningen samtykkemodus har på resultatene

Du kan finne innvirkningen samtykkemodus har på resultatene, i Google Ads på to steder:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Infokortet for sporingsstatus

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Sammendrag.
  3. Klikk på Se alle konverteringshandlingene øverst til høyre på «Sammendrag»-siden.
  4. Finn konverteringshandlingen du ønsker å kontrollere. I «Sporingsstatus»-kolonnen skal konverteringshandlingen din indikere at den «Registrerer konverteringer», ved hjelp av et pilikon Trending up. Hold markøren over pilikonet, så vises statusen for konverteringstaggen.
  5. Hvis samtykkemodus er implementert, skal «Konverteringsmodellering for samtykkemodus er aktivert» vises i opplysningsfeltet.
  6. Klikk på Se effekten. Du viderekobles til Diagnostikk-siden.

Diagnostikkrapporten om konverteringer-fanen

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Sammendrag.
  3. I tabellen over konverteringshandlinger klikker du på en konverteringshandling med dette ikonet i statuskolonnen Trending up.
  4. På sidemenyen øverst klikker du på Diagnostikk-fanen. Du kan se hvilken innvirkning samtykkemodus har på resultatene dine.

Slik beregnes innvirkningen samtykkemodus har på resultatene

Innvirkningen samtykkemodus har, er veksten i antallet konverteringer etter at samtykkemodus er implementert, som kalles modelleringens startdato. Slik beregnes dette:

modellerte konverteringer / observerte konverteringer

Veksten beregnes for hvert domene- og landspar. Hvert par representerer et utvalg av trafikk med egen innvirkning på resultatene. Resultatene for denne beregningen lastes inn på nytt hver uke.

Når vises veksttallene?

Tallene for modelleringsvekst vises i fire uker etter startdatoen for modelleringen. I Startdato-kolonnen for modelleringen vises startdatoen for perioden på fire uker. Dataene kan lastes ned, og de lastes inn på nytt ukentlig frem til perioden på fire uker er over.

Det kan hende at enkelte land og domener ikke rapporteres på grunn av lav modelleringsvekst.

Du må oppfylle volum- og modelleringsgrensene for et land for å kunne se innvirkningen på modelleringen. Hvis du innfrir disse kravene, kan du forvente å se innvirkning på resultatene så snart som sju dager etter at du har implementert samtykkemodus.

Tidsperioden på fire uker starter fra datoen når modelleringen publiseres, selv om et lands- og domenepar ikke innfrir kravene til vekst for å bli vist i rapporteringen. Hvis du allerede er kvalifisert for konverteringsmodellering for samtykkemodus, starter tidsperioden på fire uker fra publiseringsdatoen, og den vises hvis et lands- og domenepar innfrir rapporteringsgrensene.

Feilsøking ved lavere vekst enn forventet

For at du skal få fullt utbytte av modelleringen, må du sørge for at du har implementert samtykkemodus på riktig måte på alle sidene på nettstedet ditt. Hvis veksten er lavere enn forventet, kan det skyldes følgende årsaker:

• Samtykkemodus registreres ikke på enkelte sider: Når samtykkemodus ikke registreres på alle sidene, kan det oppstå hull i modelleringen. Sørg for at
    • den globale nettstedstaggen er installert på alle sidene dine
    • samtykkestatus er angitt på alle sidene
    • ping for standardstatusen eller den oppdaterte samtykkestatusen utløses før Google-tagger utløses
  • Samtykkefrekvensen for annonseklikkene vi registrerer på et domene, er for lave til at du kan oppnå fullstendige modelleringsfordeler: Leverandøren av samtykkebanneret ditt (CMP) er kanskje best egnet til å gi deg råd om optimalisering av samtykkefrekvenser. Sørg for at
    • ping for standardstatusen eller den oppdaterte samtykkestatusen er angitt i riktig rekkefølge
    • ping for standardstatusen eller den oppdaterte samtykkestatusen utløses før Google-tagger utløses
    • banneret er i tråd med forskriftsmessige retningslinjer for regionen din
  • Fjern blokkeringen av tagger så ping uten informasjonskapsler kan utløses for brukere som ikke samtykker i konverteringssporing: Det sendes ingen identifikator for annonseklikk for ping uten informasjonskapsler hvis datafjerning er angitt som «true» (sann). Med pingene får du mer nøyaktig informasjon, og du kan oppnå bedre modelleringsresultater. Finn ut mer om hvordan du kan administrere samtykkeinnstillinger.

Bruk Google Tag-assistent som verktøy for å finne ut om samtykkemodus er riktig implementert på en side.

Feilsøking av manglende innvirkningsresultater og datavekst

Hvis innvirkningen samtykkemodus har på resultatene, ikke er tilgjengelig i rapporten din, kan det skyldes én av flere mulige årsaker:

• Samtykkemodus har ikke vært implementert i minst sju dager.
  • Perioden på fire uker for å kunne se innvirkningen på modelleringen, er over. Dataene om modelleringsvekst vises bare i fire uker etter startdatoen for modelleringen.
  • Vi har ikke nok data til å modellere for det aktuelle domenet og landet.
  • Domene- og landsparet har aktiv konverteringsmodellering, men veksten er under 1 %, som er den nedre grensen for at dataene skal vises i innvirkningsresultatene dine.

Hvis vekstdataene for alle eller ett av de største geografiske segmentene dine mangler, kan det ha oppstått et implementeringsproblem. Dobbeltsjekk implementeringen av samtykkemodus ved å følge veiledningen for den globale nettstedstaggen eller konfigureringen for samtykke med Google Tag Manager.

Linker til beslektet innhold