De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Set up and manage consent

Over de impactresultaten van de toestemmingsmodus

Met de toestemmingsmodus kunt u de functionaliteit van uw Google-tags aanpassen op basis van de toestemmingsstatus van uw gebruikers en kan Google modelleren voor hiaten in de conversies. U kunt de impact van de toestemmingsmodus op uw conversievolume bekijken in de impactresultaten van de toestemmingsmodus. De impactstatistiek toont de wijzigingen in gerapporteerde conversies wegens conversiemodellering voor de toestemmingsmodus voor uw in aanmerking komende domein en landen. Meer informatie over modellering voor de toestemmingsmodus

Als conversiemodellering live is, kunt u de toename door conversiemodellering zien op het niveau domein x land op het tabblad Diagnostische gegevens.

Dit is de gebruikersinterface voor de impactresultaten van de toestemmingsmodus.

De impactresultaten van de toestemmingsmodus vinden

U kunt de impactresultaten van de toestemmingsmodus op 2 manieren vinden in Google Ads:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Pop-upkaart Status voor het bijhouden van conversies

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectieemenu op het dropdownmenu Conversies en klik op Overzicht.
  3. Klik rechtsboven op de pagina Overzicht op Alle conversieacties bekijken.
  4. Zoek de conversieactie die u wilt checken. Als er conversies worden vastgelegd voor de conversieactie, staat er Conversies vastleggen plus een pijl Trending up bij in de kolom Status voor het bijhouden van conversies. Plaats de cursor erop, dan vindt u een kaart met de status van de conversietag.
  5. Als de toestemmingsmodus is geïmplementeerd, moet de pop-upkaart dit aangeven: Conversiemodellering voor toestemmingsmodus is actief.
  6. Klik op Impact bekijken. U wordt omgeleid naar de pagina Diagnostische gegevens.

Tabblad Diagnostische gegevens over conversies

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectieemenu op het dropdownmenu Conversies en klik op Overzicht.
  3. Klik in de tabel Conversieacties op een conversieactie met dit icoon in de statuskolom Trending up.
  4. Klik in het menu bovenaan op het tabblad Diagnostische gegevens. U kunt de impactresultaten van de toestemmingsmodus bekijken.

Hoe de impactresultaten van de toestemmingsmodus worden berekend

De impact van de toestemmingsmodus is de toename van het aantal conversies nadat de toestemmingsmodus is geïmplementeerd. Dit wordt de startdatum van de modellering genoemd. Deze toename wordt zo berekend:

Gemodelleerde conversies / waargenomen conversies

De toename wordt berekend voor elke domein x land-koppeling. Elke koppeling vertegenwoordigt een verkeerssegment met de bijbehorende impactresultaten van de toestemmingsmodus. Deze statistiek wordt elke week vernieuwd.

Wanneer worden de toenamecijfers getoond?

De toenamecijfers voor de modellering worden gedurende 4 weken na de startdatum van de modellering getoond. Check in de kolom Startdatum van modellering wanneer deze periode van 4 weken begint. De gegevens zijn downloadbaar en worden wekelijks vernieuwd tot de 4 weken voorbij zijn.

Bepaalde domeinen en landen worden mogelijk niet gerapporteerd wegens een lage toename voor de modellering.

U moet voldoen aan de volume- en modelleringsdrempelwaarden voor een land om de impactresultaten van modellering te bekijken. Als u aan deze drempelwaarden voldoet, kunt u de impactresultaten al checken vanaf 7 dagen nadat u de toestemmingsmodus heeft geïmplementeerd.

De tijdlijn van 4 weken begint op de datum waarop de modellering begint, zelfs als een land x domein niet voldoet aan de toenamedrempelwaarden om in rapporten te worden opgenomen. Als u al in aanmerking komt voor conversiemodellering via de toestemmingsmodus, begint de tijdlijn van 4 weken vanaf de startdatum van modellering en is deze zichtbaar als een land x domein voldoet aan de rapportagedrempelwaarden.

Problemen oplossen met een lagere toename dan verwacht

Als u modellering optimaal wilt benutten, moet u ervoor zorgen dat u de toestemmingsmodus op alle pagina's van uw website juist heeft geïmplementeerd. Als de toename lager is dan verwacht, kan dit de volgende redenen hebben:

• De toestemmingsmodus wordt op sommige pagina's niet vastgesteld: Als de toestemmingsmodus niet op al uw pagina's wordt vastgesteld, kunnen er hiaten in de modellering ontstaan. Zorg ervoor dat u hieraan voldoet:
    • De algemene sitetag staat op alle pagina's.
    • De toestemmingsstatus is ingesteld op alle pagina's.
    • De standaard- of updateaanroep wordt geactiveerd voordat er Google-tags worden geactiveerd.
  • De toestemmingspercentages voor advertentieklikken die we voor een domein vaststellen, zijn te laag om modellering optimaal te benutten: Uw provider van de toestemmingsbanner (CMP) kan u waarschijnlijk het best adviseren over de optimalisatie van toestemmingspercentages. Zorg ervoor dat u hieraan voldoet:
    • De standaard- en updateaanroepen zijn in de juiste volgorde ingesteld.
    • De standaard- of updateaanroep wordt geactiveerd voordat er Google-tags worden geactiveerd.
    • De banner voldoet aan de wettelijke richtlijnen voor uw regio.
  • Tags niet meer blokkeren zodat er pings zonder cookies worden geactiveerd voor gebruikers die geen toestemming geven voor conversies bijhouden: Voor pings zonder cookies wordt geen advertentieklik-ID verstuurd als gegevens verbergen is ingesteld op True. Door de pings kunnen de nauwkeurigheid worden vergroot en de modelleringsresultaten verbeterd. Meer informatie over hoe u de instellingen voor toestemming beheert

Gebruik de tool Google Tag Assistant om te bepalen of de toestemmingsmodus correct op een pagina is geïmplementeerd.

Problemen met ontbrekende impactresultaten en toenamegegevens oplossen

Als de impactresultaten van de toestemmingsmodus in een bepaald land niet beschikbaar zijn in uw rapport, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• De toestemmingsmodus is nog niet minimaal 7 hele dagen geïmplementeerd.
  • De periode van 4 weken voor de gemodelleerde impactresultaten is voorbij. De toenamegegevens voor modellering worden alleen gedurende 4 weken na de startdatum van de modellering getoond.
  • We hebben niet genoeg gegevens om te modelleren voor dat domein en dat land.
  • Er is actieve conversiemodellering voor domein x land, maar de toename is lager dan 1%, wat de minimum drempelwaarde is om te worden opgenomen in de impactresultaten.

Als de toenamegegevens voor een of meer van uw grootste geografische segmenten ontbreken, is er mogelijk een implementatieprobleem. Check de implementatie van de toestemmingsmodus nog eens aan de hand van de instructies voor de algemene sitetag of de toestemmingsinstelling met Google Tag Manager.