"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Squarespace: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Analyticsilla ja Google Adsilla. Katso alta, miten voit ottaa Google Adsin tai Analyticsin käyttöön Squarespacen avulla.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset Google-tagitunnuksen.

Kun otat Google-tagin käyttöön Squarespacen avulla, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa).

Jos tagin alussa on "AW-"

Jos haluat ottaa Google-tagin käyttöön tällä tavalla, tarvitset Squarespacen Business- tai Commerce-tilauksen. Tutustu Squarespacen hintoihin.
  1. Kirjaudu Squarespace-tilillesi.
  2. Valitse hallintapaneelista sivusto, jota haluat muokata.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  3. Klikkaa päävalikosta Settings (Asetukset).
  4. Klikkaa Developer Tools (Kehittäjätyökalut).
  5. Klikkaa Code Injection (Koodin lisääminen).
  6. Liitä Google-tagi "Header" (Ylätunniste) ‑kohtaan ja klikkaa Save (Tallenna).

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

Huom. Lisää kullekin sivulle vain yksi Google-tagi.

Jos tagin alussa on "G-"

1. Kopioi tagitunnus klikkaamalla kopiointikuvaketta.
  2. Kirjaudu Squarespace-tilillesi.
  3. Valitse Dashboard (Hallintapaneeli) ‑kohdasta sivusto, jota haluat muokata.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  4. Klikkaa päävalikosta Settings (Asetukset).
  5. Klikkaa Developer Tools (Kehittäjätyökalut).
  6. Valitse External API Keys (Ulkoiset API-avaimet). Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit siirtyä ulkoisiin API-avaimiin Squarespacessa.
  7. Liitä tagitunnus. Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit lisätä Google Analytics ‐koodin Squarespaceen.
  8. Klikkaa Save (Tallenna).