De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Site Kit-plug-in (WordPress): uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

Voordat u begint

Google heeft een officiële WordPress-plug-in ontwikkeld: Site Kit. Met Site Kit kunt u eenvoudig belangrijke Google-producten instellen, zoals Google Tag Manager, en krijgt u gedegen en up-to-date advies over hoe u goede resultaten kunt behalen op het web. Ga naar de lijst van Google-producten die u kunt activeren in Site Kit.

De instructies om de Google-tag in te stellen zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's). Volg de onderstaande instructies voor uw tag.

Als u een tag heeft die begint met AW-

Als u Site Kit wilt instellen met een AW-tag, moet u Site Kit eerst instellen met Google Analytics.

1. Log in op uw WordPress-website.
  2. Zorg dat uw site openbaar toegankelijk is. Dit betekent dat uw site niet in de onderhoudsstand staat of alleen toegankelijk is met een wachtwoord.
  3. Klik in het navigatiemenu links op Plugins (Plug-ins).
  4. Klik bovenaan de pagina Plugins op Add new (Nieuwe toevoegen) en zoek naar Site Kit.
  5. Klik op Install Now (Nu installeren) op de kaart Site Kit van Google. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar de plug-in Site Kit van Google in WordPress.
  6. Klik nadat de plug-in is geïnstalleerd, op Plugins (Plug-ins) in het menu aan de linkerkant.
  7. Klik onder Site Kit van Google op Activate (Activeren). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u de plug-in Site Kit van Google activeert in WordPress.
  8. Klik nadat de plug-in is geactiveerd, aan de linkerkant op Site Kit.
  9. Klik op Sign in with Google (Inloggen met Google). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u inlogt met Google als u Site Kit instelt in WordPress.
  10. Klik op Sign in with Google (Inloggen met Google). Inloggen met Google om Site Kit in te stellen in WordPress.
  11. Selecteer het Google-account met een bestaande Google Ads- of Google Analytics-property. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een Google-account kiest om door te gaan naar Site Kit.
  12. Nadat u rechten heeft gegeven, bevestigt u dat u de eigenaar van de site bent door op Proceed (Doorgaan) te klikken.
  13. Geef toegang tot Google-accountgegevens door op Allow (Toestaan) te klikken.
  14. Klik op Add site (Site toevoegen) om de site toe te voegen aan Search Console. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u site-eigendom verifieert en Site Kit instelt in WordPress.
  15. De plug-in is nu ingesteld.
  16. Klik op Go to my Dashboard (Naar mijn dashboard) om door te gaan.
  17. Selecteer Site Kit en dan Dashboard in het menu aan de linkerkant.
  18. Klik in het gedeelte Analytics op Connect Service (Service koppelen). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics koppelt aan WordPress via Site Kit.
  19. Log in met het eerder gebruikte Google-account. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een Google-account kiest om door te gaan naar Site Kit.
  20. Geef aanvullende rechten door op Continue (Doorgaan) te klikken. Site Kit extra toegang geven tot uw Google-account en Google Analytics blijven koppelen aan WordPress.
  21. Kies uw bestaande Analytics-property en klik op Configure Analytics (Analytics instellen). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics instelt in WordPress.
  22. Analytics is nu ingesteld.
  23. Als u Google Ads wilt toevoegen, gaat u naar de instellingen van Site Kit door in het linkermenu op Settings (Instellingen) te klikken.
  24. Klik op Site Kit.
  25. Klik om het gedeelte Analytics uit te vouwen en klik onderaan op Edit (Bewerken). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics-instellingen bewerkt in WordPress.
  26. Plak uw AdWords-conversie-ID (AW-) in het daarvoor bestemde vak en klik op Confirm changes (Wijzigingen bevestigen). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u uw Ads-conversie-ID opgeeft in WordPress.

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Log in op uw WordPress-website.
  2. Zorg dat uw site openbaar toegankelijk is (uw site staat niet in de onderhoudsstand of is alleen toegankelijk met een wachtwoord).
  3. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Plugins (Plug-ins).
  4. Klik bovenaan de pagina Plug-ins op Add New (Nieuwe toevoegen) en zoek naar Site Kit.
  5. Klik op Install Now (Nu installeren) op de kaart Site Kit van Google. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar de plug-in Site Kit van Google in WordPress.
  6. Klik nadat de plug-in is geïnstalleerd, op Plugins (Plug-ins) in het menu aan de linkerkant.
  7. Klik onder Site Kit van Google op Activate (Activeren).Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u de plug-in Site Kit van Google activeert in WordPress.
  8. Klik nadat de plug-in is geactiveerd, aan de linkerkant op Site Kit.
  9. Klik op Sign in with Google (Inloggen met Google).Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u inlogt met Google als u Site Kit instelt in WordPress.
  10. Selecteer het Google-account met een bestaande Google Ads- of Google Analytics-property.Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een Google-account kiest om door te gaan naar Site Kit.
  11. Nadat u rechten heeft gegeven, klikt u op Proceed (Doorgaan) om het eigendom van de site te laten verifiëren.
  12. Klik op Allow (Toestaan) om toegang te geven tot gegevens van het Google-account.
  13. Klik op Add site (Site toevoegen) om de site toe te voegen aan Search Console. De plug-in is nu ingesteld.Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u site-eigendom verifieert en Site Kit instelt in WordPress.
  14. Selecteer Site Kit en dan Dashboard in het menu aan de linkerkant.
  15. Klik op Set up Google Analytics (Google Analytics instellen).
  16. Log in met het eerder gebruikte Google-account.Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u een Google-account kiest om door te gaan naar Site Kit.
  17. Klik op Continue (Doorgaan) om aanvullende rechten te geven.Site Kit extra toegang geven tot uw Google-account en Google Analytics blijven koppelen aan WordPress.
  18. Kies uw bestaande Analytics-property en klik op Configure Analytics (Analytics instellen).Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics instelt in WordPress.