"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Google-tagin käyttöönotto WordPressissä Site Kitin avulla

Google on kehittänyt virallisen WordPress-lisäosan nimeltä Site Kit. Sen avulla voit ottaa helposti käyttöön ja määrittää Googlen tärkeimpiä tuotteita (esim. Google Tag Managerin). Lisäksi löydät Site Kitistä asiantuntevia ja ajantasaisia ohjeita verkossa menestymisen tueksi. Katso, mitä Googlen tuotteita voit aktivoida Site Kitissä.

1. Kirjaudu WordPress-sivustollesi.
  2. Varmista, että sivusto on yleisesti käytettävissä (eli sillä ei ole huoltokatkoa tai sitä ei ole suojattu salasanalla).
  3. Klikkaa vasemmalta navigointivalikosta Plugins (Lisäosat).
  4. Valitse Add new (Lisää uusi) ja kirjoita hakukenttään "Site Kit".
  5. Klikkaa Site Kit by Googlen kohdalta Install Now (Asenna nyt). Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit siirtyä Site Kit by Google ‐liitännäiseen WordPressissä.
  6. Kun lisäosa on asennettu, klikkaa vasemmalta valikosta Plugins (Lisäosat).
  7. Klikkaa Site Kit by Googlen kohdalta Activate (Aktivoi). Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit aktivoida Site Kit by Google ‐liitännäisen WordPressissä.
  8. Kun lisäosa on aktivoitu, klikkaa vasemmalta Site Kit.
  9. Klikkaa Sign in with Google (Kirjaudu Google-tilillä). Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit kirjautua Google-tilillä ottaessasi käyttöön Site Kitiä WordPressissä.
  10. Klikkaa Sign in with Google (Kirjaudu Google-tilillä). Näin kirjaudut Google-tilillä ja otat Site Kitin käyttöön WordPressissä.
  11. Valitse Google-tili, jolla on Google Ads- tai Google Analytics ‑mittauskokonaisuus. Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten valitset Google-tilin jatkaaksesi Site Kitiin.
  12. Kun olet myöntänyt luvan, vahvista sivuston omistajuus klikkaamalla Proceed (Jatka).
  13. Myönnä pääsy Google-tilin dataan klikkaamalla Allow (Salli).
  14. Lisää sivusto Search Consoleen klikkaamalla Add site. Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit todentaa sivuston omistajuuden ja ottaa Site Kitin käyttöön WordPressissä.
  15. Lisäosan määritys on nyt valmis.
  16. Jatka klikkaamalla Go to my Dashboard (Siirry hallintapaneeliin).
  17. Valitse vasemmalta valikosta Site Kit ja sitten Dashboard (Hallintapaneeli).
  18. Klikkaa Analyticsin kohdalta Connect Service (Yhdistä palvelu). Animoitu GIF-kuva Google Analyticsin yhdistämisestä WordPressiin Site Kitin avulla.
  19. Kirjaudu sisään samalla Google-tilillä kuin aiemmin. Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten valitset Google-tilin jatkaaksesi Site Kitiin.
  20. Myönnä lisäluvat klikkaamalla Continue (Jatka). Ohjeet siihen, miten voit antaa Site Kitille lisäpääsyoikeudet Google-tilillesi ja säilyttää Google Analyticsin yhteyden WordPressiin.
  21. Valitse Analytics-mittauskokonaisuus ja klikkaa Configure Analytics (Määritä Analytics). Animoitu GIF-kuva Google Analyticsin määrittämisestä WordPressissä.
  22. Analyticsin määritys on nyt valmis.
  23. Jos haluat lisätä Google Adsin, siirry Site Kitin asetuksiin klikkaamalla vasemmalta valikosta Settings.
  24. Klikkaa Site Kit.
  25. Laajenna Analytics-osio ja klikkaa alhaalta Edit (Muokkaa). Animoitu GIF-kuva Google Analyticsin asetusten muokkaamisesta WordPressissä.
  26. Liitä kenttään Google Ads ‑konversiotunnuksesi (AW-) ja valitse Confirm Changes (Vahvista muutokset). Animoitu GIF-kuva Google Adsin konversiotunnuksen lisäämisestä WordPressiin.