De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Uw Google-tag instellen met Wix

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Volg de stappen in dit artikel om uw Google-tag in te stellen met Wix.

Voordat u begint

U kunt uw Wix-site kosteloos integreren met Google, maar u moet wel een Premium Wix-site en een gekoppeld domein hebben.

De instructies om de Google-tag in te stellen met Wix zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's).

Als u een tag-ID heeft die begint met AW-

1. Log in op uw Wix-account.
  2. Ga op het site-dashboard naar het gedeelte Marketing & SEO. Selecteer Marketing Integrations (Marketingintegraties). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar Marketingintegraties op Wix.
  3. Klik onder Google Ads op Connect (Koppelen).
  4. Klik rechtsboven op Connect Google Ads (Google Ads koppelen).

Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Ads koppelt aan Wix.
  5. Plak de Google-tag-ID (zonder de AW-) in het venster.
  6. Klik op Save (Opslaan).

Als u een tag-ID heeft die begint met G-

1. Log in op uw Wix-account.
  2. Ga op het site-dashboard naar het gedeelte Marketing & SEO. Selecteer Marketing Integrations (Marketingintegraties). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar Marketingintegraties op Wix.
  3. Klik onder Google Analytics op Connect (koppelen).
    Google Analytics koppelen aan de Marketingintegraties in Wix.
  4. Klik rechtsboven op Connect Google Analytics (Google Analytics koppelen). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics koppelt aan Wix.
  5. Plak de Google-tag-ID in het venster.Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u uw Google Analytics-code toevoegt aan Wix.
  6. Klik op Save (Opslaan).