G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Støtte for samtykkemodus i Tag Manager

Det finnes en rekke funksjoner i Google Tag Manager du kan bruke for å styre hvordan tagger svarer på samtykkeinnstillinger. Tag Manager har en utløser for samtykkeinitialisering, tag-innstillinger for samtykkestyring og en Oversikt over samtykke-side. Flere tredjepartsleverandører av samtykkestyring har integrert samtykkemodus i produktene sine. Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer funksjoner for samtykkestyring i Tag Manager.

Set up consent mode in Google Analytics

Hensikten med utløseren for samtykkeinitialisering er at du skal kunne påse at alle samtykkeinnstillingene overholdes før det utløses andre utløsere. Utløseren for samtykkeinitialisering skal brukes for tagger som angir eller oppdaterer brukerens samtykkestatus på nettstedet ditt, for eksempel en tag knyttet til en plattform for samtykkestyring eller tagger som angir standardverdier for samtykke.

Hver nettbeholder inneholder som standard en Samtykkeinitialisering – alle sider-utløser. Velg denne utløseren for å utløse de taggene der denne utløseren kreves.

Utløseren for samtykkeinitialisering brukes ikke for tagger som skal utløses tidlig på et nettsted. For tagger som ikke spesifikt administrerer samtykkeinnstillingene, brukes en utløser for samtykkeinitialisering i stedet. Den utløses alltid før alle andre tagger, også initialiseringstagger.

Merk: Når du lager dine egne maler eller egendefinerte HTML-tagger, kan vi ikke garantere at kommandoer som kjøres i tilbakekall, eller kommandoer som bruker gtag(), er tilgjengelige før den neste utløseren utløses. Bruk API-ene for samtykke i Tag Manager for å sikre at samtykkeinformasjonen blir tilgjengelig så raskt som mulig. Du kan finne mer informasjon i utviklerveiledningene.

Samtykkeinnstillinger i tagger

Måten tagger med innebygde samtykkekontroller fungerer på, endres vanligvis ut fra typen samtykke den enkelte bruker har gitt. Innstillingene for samtykke kan variere fra tag til tag. Slik kan du endre innstillingene for samtykke i tagger:

1. Klikk på Avanserte innstillinger > Innstillinger for samtykke i en hvilken som helst nett-tag.
  2. Gjennomgå innstillingene oppført under Innebygde samtykkekontroller. Tagger med innebygde samtykkekontroller er basert på logikk som endrer taggenes funksjonalitet ved kjøring, ut fra samtykkestatusen til den enkelte brukeren. Finn ut hvordan samtykkemodus fungerer i Google Ads, Google Analytics og Floodlight. Merk: Tredjepartsplattformer for samtykkestyring kan ha annen innebygd funksjonalitet.
  3. Velg Ekstra samtykkekontroller.
    • Ikke angitt: Dette er standardalternativet. Denne taggen utfører ingen ekstra samtykkekontroller.
    • Ekstra samtykke kreves ikke: Velg dette alternativet for å indikere at taggen din kan utløses uten å se etter ekstra samtykke. Du kan velge dette alternativet hvis du vil skille mellom tagger som ikke trenger noe ekstra samtykke i tillegg til de innebygde samtykkekontrollene, og andre tagger du ennå ikke har gjennomgått.
    • Krev ekstra samtykke for at taggen skal utløses: Denne taggen utløses bare hvis alle de angitte samtykketypene har statusen «Gitt» når taggen utløses Hvis du velger dette alternativet, vises + Legg til nødvendige samtykketyper-knappen. Med denne knappen kan du legge til ekstra samtykketyper. I Tag Manager støttes de typene samtykke som er oppført i tabellen nedenfor, og du kan legge til egendefinerte samtykketyper ut fra hva som støttes av plattformen din for samtykkestyring.

Med samtykketypene oppført nedenfor kan du kontrollere utløsingen av tagger i Google Tag Manager. Funksjonaliteten til Google-tagger som støtter samtykkemodus, justeres allerede ut fra disse samtykketypene.

Samtykketype Beskrivelse
ad_storage Gjør det mulig å lagre data (f.eks. informasjonskapsler) i annonseringsøyemed
ad_user_data Gir samtykke i at brukerdata som er relatert til annonsering, kan sendes til Google
ad_personalization Gir samtykke til personlig tilpasset annonsering
analytics_storage Gjør det mulig å lagre data (f.eks. informasjonskapsler) i analyseøyemed (f.eks. varighet av besøk)

I tillegg til parameterne for samtykkemodus finnes personvernparameterne nedenfor:

Lagringstype Beskrivelse
functionality_storage Gjør det mulig å lagre data som understøtter appens eller nettstedets funksjonalitet (f.eks. språkinnstillinger)
personalization_storage Gjør det mulig å lagre data knyttet til personlig tilpasning (f.eks. anbefalte videoer)
security_storage Gjør det mulig å lagre sikkerhetsrelaterte data, blant annet knyttet til funksjonalitet for autentisering, forebygging av svindel og andre tiltak for brukerbeskyttelse

På «Oversikt over samtykke»-siden får du se samtykkeinnstillingene for alle taggene i beholderen din fra fugleperspektiv. Slik kan du aktivere denne funksjonen i beholderen din:

1. Klikk på Administrator > Beholderinnstillinger i Tag Manager.
  2. Velg Aktivér samtykkeoversikten under Flere innstillinger.

Slik får du tilgang til «Oversikt over samtykke»-siden:

1. Klikk på Tagger på navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på Oversikt over samtykke-ikonet .

På «Oversikt over samtykke»-siden er taggene gruppert i to kategorier:

• Samtykkeløsning er ikke konfigurert: Her lister vi opp taggene som ikke har noen samtykkeløsning ennå. Disse taggene har «ikke angitt» som status.
  • Samtykkeløsning er konfigurert: Her lister vi opp de taggene der behovet for ekstra samtykkekontroller er angitt som enten «Ekstra samtykke kreves ikke» eller «Krev ekstra samtykke for at taggen skal utløses».

Masseendringer knyttet til samtykke

På «Oversikt over samtykke»-siden kan du endre samtykkeinnstillingene for flere tagger samtidig:

1. Klikk på Tagger på navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på Oversikt over samtykke-ikonet .
  3. Du kan velge de elementene du vil oppdatere, ved å merke av i avmerkingsboksen til venstre for de aktuelle oppføringene i listen over tagger. Når du har valgt minst én tag, vises Endre samtykkeinnstillingene-ikonet .
  4. Endre innstillingene under Ekstra samtykkekontroller.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Publiser beholderen din for at endringene skal tre i kraft.

Integrasjoner med plattformer for samtykkestyring

Plattformer for samtykkestyring (CMP) kan integreres med samtykkemodus og samtykkeinnstillinger i Google Tag Manager. For CMP-ene i listen nedenfor finnes det maler i malgalleriet for Tag Manager-brukerfellesskapet, og disse malene er integrert med API-ene for samtykke.

Du kan få verdifull statistikk samtidig som du ivaretar personvernet, ved å innhente samtykke fra brukere på nettstedet ditt. Vi anbefaler at du bruker en plattform for samtykkestyring (CMP) eller samarbeider med bedriften bak innholdsstyringssystemet ditt (CMS) om å innhente samtykke og sende det til Google.

I tabellen nedenfor finner du mer informasjon om hvordan CMP-er har integrert samtykkemodus:

Samtykkeverktøy Støttede samtykketyper Mal tilgjengelig
i Tag Manager-
brukerfellesskapet
Integrert med kall om oppdatert samtykke Integrert med standardkall om samtykke
Commanders Act ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og TrustCommander-mal)
Complianz ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og TrustCommander-mal)
Consentmanager ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
✓  ✓
(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Cookie First ad_personalization
ad_storage
ad_user_data analytics_storage functionality_storage personalization_storage security_storage
✓  ✓
(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
CookieScript ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
CookieYes ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Didomi

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(fullstendig GTM-integrering og integrering uten GTM)
iubenda ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
OneTrust

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Osano ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Secure Privacy

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Sirdata ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Termly ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)
Usercentrics

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal og kodeeksempel for gtag.js)

Funksjonalitet knyttet til innstillingene for samtykkekonfigurering i versjon 2.0 av rammeverket for åpenhet og samtykke

Google Ads- og Google Analytics-tagger integreres i versjon 2.0 av IAB-rammeverket for åpenhet og samtykke (TCF). Hvis kundene har aktivert TCF-støtte, respekteres TCF-innstillingene for brukersamtykke i Google-produkttaggene. Akkurat hvordan TCF-funksjonaliteten tolkes i de ulike produktene, kan variere. Les gjennom dokumentasjonen om de enkelte produktene for å finne ut hvordan de integreres med TCF: Google Ads, Google Analytics, Campaign Manager og Display and Video 360.

I innstillingene for samtykkekonfigurering i Tag Manager støttes per nå formål 1 i TCF, som omfatter lagring av og/eller tilgang til informasjon på en enhet. Og brukerne kan konfigurere taggene sine for de fem samtykketypene oppført i tabellen ovenfor, forutsatt at disse typene også støttes på plattformen din for samtykkestyring.