G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Compatibilitat amb el mode de consentiment de Tag Manager

Google Tag Manager inclou diverses funcions que treballen conjuntament per ajudar-vos a gestionar com es comporten les etiquetes en resposta a la configuració de consentiment. Tag Manager inclou un activador Inicialització del consentiment, la configuració d'etiqueta per a la gestió del consentiment i una pàgina Visió general de consentiment. Diversos proveïdors de gestió del consentiment externs han compilat integracions amb el mode de consentiment als seus productes. Aquest article explica com podeu configurar les funcions de gestió del consentiment a Tag Manager.

Set up consent mode in Google Analytics

L'activador Inicialització del consentiment s'ha dissenyat per ajudar-vos a garantir que es compleixen totes les opcions de configuració de consentiment abans d'accionar cap altre activador. L'activador Inicialització del consentiment s'utilitza per a les etiquetes que defineixen o actualitzen l'estat de consentiment dels usuaris del vostre lloc web, com ara l'etiqueta d'una plataforma de gestió del consentiment, o bé etiquetes que defineixen valors predeterminats de consentiment.

De manera predeterminada, cada contenidor web inclou un activador Inicialització del consentiment - Totes les pàgines. Seleccioneu aquest activador per activar les etiquetes que el requereixen.

L'activador Inicialització del consentiment no s'utilitza per a les etiquetes que s'han d'activar de manera anticipada en un lloc web. En el cas de les etiquetes que no s'utilitzen específicament per gestionar la configuració de consentiment, feu servir un activador Inicialització. L'activador Inicialització del consentiment sempre s'activa abans que la resta d'etiquetes, inclosos els activadors Inicialització.

Nota: quan escriviu les vostres pròpies plantilles o etiquetes HTML personalitzades, no garantim que totes les ordres que s'executin en crides de retorn o que utilitzin gtag() estiguin disponibles abans que l'activador següent s'executi. Per assegurar-vos que la informació de consentiment estigui disponible al més aviat possible, utilitzeu les API de consentiment de Tag Manager. Per obtenir més informació, consulteu les guies per a desenvolupadors.

Opcions de configuració de consentiment d'etiqueta

El comportament de les etiquetes amb comprovacions de consentiment integrades sol canviar en funció del consentiment concedit. Cada etiqueta pot tenir la seva pròpia configuració de consentiment personalitzada. Per editar la configuració de consentiment d'una etiqueta:

1. En qualsevol etiqueta web, feu clic a Configuració avançada > Configuració de consentiment.
  2. Reviseu la configuració que figura a la secció Comprovacions de consentiment integrades. Les etiquetes amb comprovacions de consentiment integrades inclouen una lògica que canvia el comportament d'execució de l'etiqueta en funció de l'estat de consentiment dels usuaris. Llegiu com funciona el mode de consentiment per a Google Ads, Google Analytics i Floodlight. Nota: pot ser que les plataformes de gestió del consentiment externes ofereixin comportaments integrats predeterminats diferents.
  3. Seleccioneu Comprovacions de consentiment addicionals.
    • No definit: valor predeterminat. Aquesta etiqueta no duu a terme cap comprovació de consentiment addicional.
    • No cal cap consentiment addicional: seleccioneu aquesta opció per indicar que, perquè l'etiqueta s'activi, no cal que comprovi si hi ha cap consentiment addicional. Podeu utilitzar aquesta opció per distingir les etiquetes que no necessiten cap consentiment addicional, fora de les comprovacions de consentiment integrades per a les etiquetes que encara no heu revisat.
    • Cal un consentiment addicional perquè l'etiqueta s'activi: aquesta etiqueta només s'activarà si tots els tipus de consentiment especificats tenen l'estat "Concedit" quan l'etiqueta s'activa. Si seleccioneu aquesta opció, es mostrarà el botó + Afegeix un consentiment obligatori. Utilitzeu aquest botó per afegir més tipus de consentiment. Tag Manager admet els tipus de consentiment que s'indiquen a la taula següent. Podeu afegir tipus de consentiment personalitzats propis basats en els que admet la plataforma de gestió del consentiment que feu servir.

Els tipus de consentiment següents es poden utilitzar per controlar l'activació d'etiquetes a Google Tag Manager. Les etiquetes de Google que admeten el mode de consentiment ja ajusten el seu comportament en funció d'aquests tipus de consentiment.

Tipus de consentiment Descripció
ad_storage Activa l'emmagatzematge (com ara les galetes) relacionat amb la publicitat.
ad_user_data Defineix el consentiment per enviar a Google dades d'usuari relacionades amb la publicitat.
ad_personalization Defineix el consentiment per a la publicitat personalitzada.
analytics_storage Activa l'emmagatzematge (com ara les galetes) relacionat amb l'analítica; p. ex., la durada de les visites.

A més dels paràmetres del mode de consentiment, hi ha els paràmetres de privadesa següents:

Tipus d'emmagatzematge Descripció
functionality_storage Activa l'emmagatzematge que permet la funcionalitat del lloc web o de l'aplicació; p. ex., la configuració de l'idioma.
personalization_storage Activa l'emmagatzematge relacionat amb la personalització; p. ex., les recomanacions de vídeo.
security_storage Activa l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat; p. ex., la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i altres mesures de protecció dels usuaris.

La pàgina Informació general de consentiment ofereix una visió d'alt nivell de la configuració de consentiment de totes les etiquetes d'un contenidor. Per activar aquesta funció al contenidor:

1. A Tag Manager, feu clic a Administració > Configuració del contenidor.
  2. A Configuració addicional, seleccioneu Activa la visió general de consentiment.

Per accedir a la pàgina Informació general de consentiment:

1. Al menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Etiquetes.
  2. Feu clic a la icona Visió general de consentiment .

La pàgina Visió general de consentiment agrupa les etiquetes en dues categories:

• Consentiment no configurat: mostra les etiquetes en què no s'ha dut a terme cap acció. Aquestes etiquetes es troben en l'estat "No definit".
  • Consentiment configurat: llista d'etiquetes en què s'ha definit Comprovacions de consentiment addicionals en els valors "No cal cap consentiment addicional" o "Cal un consentiment addicional perquè l'etiqueta s'activi".

Edicions de consentiment massives

Des de la pantalla Informació general de consentiment, podeu editar la configuració de consentiment de diverses etiquetes alhora:

1. Al menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Etiquetes.
  2. Feu clic a la icona Visió general de consentiment .
  3. En una llista d'etiquetes, utilitzeu les caselles de selecció que hi ha a l'esquerra de cada entrada per seleccionar els elements que vulgueu actualitzar. Quan se seleccionen una o més etiquetes, es mostra la icona Edita la configuració del consentiment .
  4. Modifiqueu la configuració de Comprovacions de consentiment addicionals.
  5. Feu clic a Desa.
  6. Publiqueu el contenidor perquè els canvis entrin en vigor.

Integracions amb plataformes de gestió del consentiment

Les plataformes de gestió del consentiment (CMP) poden integrar-se amb el mode i la configuració de consentiment de Google Tag Manager (GTM). Les CMP destacades de Tag Manager tenen plantilles disponibles a la galeria de plantilles de la comunitat de Tag Manager que estan integrades amb les nostres API Consent.

Per capturar estadístiques valuoses i alhora protegir la privadesa de l'usuari, heu d'obtenir el consentiment dels usuaris del vostre lloc web. Us recomanem que utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP) o que treballeu amb el vostre sistema de gestió de continguts (CMS) per obtenir el consentiment i enviar-lo a Google.

Consulteu la taula següent per obtenir més informació sobre com s'han integrat les CMP amb el mode de consentiment:

Eina de consentiment Tipus de consentiment admesos Plantilla
de la comunitat
de Tag Manager
disponible
Integrada amb crides d'actualització de consentiment Integrada amb crides predeterminades de consentiment
Commanders Act ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + plantilla de TrustCommander)
Complianz ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + plantilla de TrustCommander)
Consentmanager ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Cookie First ad_personalization
ad_storage
ad_user_data analytics_storage functionality_storage personalization_storage security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
CookieScript ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
CookieYes ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Didomi

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Integració completa de GTM + integració no de GTM)
iubenda ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
OneTrust

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Osano ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Secure Privacy

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Sirdata ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Termly ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Usercentrics

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)

Comportament de la configuració de consentiment amb la versió 2.0 del Marc de Transparència i Consentiment

Les etiquetes de Google Ads i de Google Analytics s'integren amb la versió 2.0 del Marc de Transparència i Consentiment (Transparency & Consent Framework, TCF) de l'oficina de publicitat interactiva (Interactive Advertising Bureau, IAB). Si els clients tenen activada la compatibilitat amb el TCF, les etiquetes de producte de Google respectaran la configuració de consentiment dels usuaris del TCF. La interpretació dels comportaments relacionats amb el TCF pot variar d'un producte a un altre. Llegiu la documentació de cada producte per saber com s'integra amb el TCF: Google Ads, Google Analytics, Campaign Manager i Display and Video 360.

Actualment, la configuració de consentiment de Tag Manager admet la finalitat 1 del TCF: emmagatzemar o accedir a la informació d'un dispositiu. A més, els usuaris poden configurar les etiquetes per als cinc tipus de consentiment que s'enumeren a la taula anterior si la seva plataforma de gestió del consentiment també els admet.